Washington D.C.

Washington Monument

Washington Monument
Foto door : Guyb
Het Washington monument werd opgericht voor de eerste Amerikaanse president, George Washington en werd ontworpen door Robert Mills. Met een hoogte van ruim 169 meter is het Washington monument de hoogste obelisk ooit gebouwd.
De constructie van het monument is gestart in 1848, maar het werd pas voltooid in 1884, bijna 30 jaar na de dood van de architect. De vertragingen werden veroorzaakt door een gebrek aan middelen en doordat inmiddels de Amerikaanse Burgeroorlog was uitgebroken. Als gevolg van de vele vertragingen in de bouw van de obelisk werden verschillende marmersoorten gebruikt voor de bovenste helft en de onderste helft. Hierdoor is nog steeds een verschil in kleur te zien tussen de boven- en onderkant (op een hoogte van 45 meter), dat de oorspronkelijke constructie onderscheidt van de voltooiing in 1876.
Het monument is voor het publiek toegankelijk. Een lift neemt de bezoekers mee naar de top van de obelisk waar in alle vier de wanden vrij kleine (ca. 1 m2) ramen zijn aangebracht.
0
1

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
167
Geplaatst op
01 dec 2010
Land
Bestemming
Categorie
Stadsbeeld
Laat kaart zien
 

1 reactie(s) bij "Washington Monument"

  • profile image comment

    Goede info, leuk standpunt en de wolken geven het plaatje net dat extra.

    Door albertensandra • geplaatst op 2010-12-01 16:20:09

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.