Utah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Flaming Gorge en de Red Canyon Overlook: Dit moet je gezien hebben!

Utah,
Verenigde Staten


Een grote stuwdam, gebouwd tussen 1958 en 1964, heeft geleid tot het ontstaan van een enorm waterreservoir, genaamd de Flaming Gorge. Het reservoir wordt gevoed door de Green River.
Het ligt deels in Utah en deels in Wyoming. Neem de Panoramische Highway 191 en State Highway 44, via de plaatsen Rock Spring en Green River. Je komt als vanzelf langs het uitgestrekte en brede reservoir.
Deze route biedt diverse indrukwekkende, panoramische vergezichten op het stuwmeer met zijn blauwgroene water van de Green River en met de kleurrijke rotsen erom heen. De weg klimt met veel haarspeldbochten omhoog waar je diverse stopplaatsen tegenkomt om te genieten van fenomenale uitzichten. Ik overdrijf niet!
Je kijkt prachtig de diepte in, je staat hoog op de rand waar je steeds vanuit een ander standpunt de schoonheid van dit reservoir kunt aanschouwen.
Wanneer je doorrijdt richting Red Canyon Overlook wordt pas echt duidelijk waar de naam Flaming Gorge vandaan komt. Het makkelijk te vinden wandelpad/trail, loopt helemaal langs de Red Canyon-rand. Je bevindt je steeds 450 meter boven het blauwgroene watergebied van Flaming Gorge Reservoir, dat tussen indrukwekkende steile rode rotsen ligt. Wanneer de zon reflecteert op de rode rotsen wordt de naam Flaming Gorge benadrukt.

Tijdens onze trail kwamen we af en toe iemand tegen en struikel je niet over andere toeristen. Dit moet je dus echt gezien hebben. Zeer de moeite waard om dit deel in te plannen tijdens je reis. De reisboeken gaan niet in op dit stuk natuurschoonheid.
Een aanrader is om 1 overnachting te plannen. De camping Canyon Rim is echt de moeite waard. De campingplaatsen liggen ver uit elkaar en midden in de natuur. Vanuit de camping loop je zo naar de rand van de Red Canyon die je dan nog eens kunt bezoeken wanneer de zon net ondergaat. De wanden worden dan vuurrood. Zo heb je ook alle tijd om het Red Canyon Visitor Center te bezoeken.
De camping kun je reserveren via: www.Recreation.gov

Klik hier voor foto's van de Flaming Gorge met zijn Red Canyon:
[url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde_staten/utah/reisreporter/fotos/413126.html" target="_blank"]http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde_staten/utah/reisreporter/fotos/413126.html[/url]

[url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde_staten/utah/reisreporter/fotos/406624.html" target="_blank"]http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde_staten/utah/reisreporter/fotos/406624.html[/url]