Utah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Valleien met wonderlijke fotogenieke steenfiguren: Goblin Valley en Little Egypt

Utah,
Verenigde Staten


Dit is een tip voor diegene die in hun route door Utah, de nationale parken Arches, Capitol Reef en Bryce aandoen.
De mooiste verbindingsweg tussen die Nationale Parken is scenic byway 24. En deze weg voert door Hanksville.
Komend vanuit Moab is het mogelijk om op weg naar Hanksville het Goblin Valley State Park te bezoeken. Een vallei met grijsbruine wonderlijk gevormde rotsfiguren, de meesten niet meer dan 2 of 3 meter hoog.

In eerste instantie had de vallei de naam Mushroom Valley gekregen, omdat veel van de rotsfiguren gelijkenis vertonen met paddenstoelen. Later werd de naam veranderd in Goblin Valley. Er is een klein informatiecentrum en behalve dat je hier natuurlijk veel toeristen treft, betaal je ook entreegeld.
De afslag naar de geasfalteerde weg hiernaartoe is wordt duidelijk aangegeven.
[url="http://www.utah.com/stateparks/goblin_valley.htm" target="_blank"]http://www.utah.com/stateparks/goblin_valley.htm[/url]


Little Egypt is een soort gelijke vallei, alleen zijn de vormen hier mooi steenrood van kleur met zo nu en dan een witte streep erdoor. Het is echter onbekend, gratis en [b]je hebt er het rijk voor je alleen[/b]. Heerlijk!
Je vind er ook hoodoos (smalle rotspilaren, vaak met een bredere deksteen erop), de mooiste zijn die in het uiterste noorden en zuiden.

Je komt er, door vanuit Hanksville naar het zuiden te rijden op weg 95. Tussen mijlpaal 21 en 22 vind je aan de rechterzijde van de weg de afslag, een gravelweg: de Bull Creek Pass Trail.
Na 1.6 mijl kun je de auto aan de rechterzijde van de weg parkeren en kun je Little Egypt gaan verkennen (rechts in noordelijke richting en links in zuidelijke richting).

Ik hoef denk ik niet uit te leggen welke mijn voorkeur geniet. En natuurlijk is het licht in de namiddag mooier dan midden op de dag.