Op deze hogeschool kun je studeren in diverse werelddelen image
Bob

Op deze hogeschool kun je studeren in diverse werelddelen

Stel je voor: een reizende school zonder vaste locatie. Je deelt je eten met nog 100 medeleerlingen en de ruimte die je hebt is één grote zaal. Maar in plaats van het bijwonen van lessen, leer je van de wereld om je heen. Reizen én studeren in één: dat kan bij deze school!



San Francisco: een van de steden waar je gaat studeren (Foto: Columbus Reisreporter hamminga)



Het Minerva project is onderdeel van een school gevestigd in San Francisco. De school heeft alleen geen klaslokalen of een campus. Als je een vierjarige opleiding aan deze school gaat volgen, dan krijg je les in zeven verschillende steden: San Francisco, Berlijn, Buenos Aires, Seoul, Bangalore, Istanbul en Londen. De digitale lessen worden gehouden door professors van over de hele wereld. Daarnaast heb je verschillende culturele en relevante activiteiten die je meer over de stad en de wereld vertellen.



Studerend reizen



Minerva is geen traditionele school met een uitwisselingsprogramma. Met andere universiteiten ben je meestal na een paar maanden weer terug, bij Minerva niet. Ze maken geen onderscheid tussen reizen en leren. Het ontdekken van een onbekende stad zorgt voor nieuwe perspectieven, inspiratie en de mogelijkheid om verder te groeien. Minerva vindt het daarom belangrijk om haar studenten de talen en culturen te leren van het land waar ze op dat moment verblijven. Dit om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op het zakenleven.





En Seoul: een van de andere steden waar je verblijft (Foto: Columbus Reisreporter soraya)



Dit project is nog jong: in 2012 werd het opgericht. De allereerste groep studenten moet zelfs nog afstuderen. Toch is het al enorm populair. Dit jaar hebben 16.000 studenten zich aangemeld, terwijl er maar plek is voor 306. Begrijpelijk, dit is een unieke ervaring die iedereen wel mee zou willen maken, of niet? Minerva wordt populairder en populairder en het gaat niet lang meer duren voordat meer scholen dit soort programma’s gaan organiseren.  



Denk je nu: hartstikke leuk, maar dat is toch veel te duur? Dat valt redelijk mee. Per schooljaar betaal je rond de $10.000. Voor dat geld heb je zeker een onvergetelijke studententijd!