Man dronken door vlucht image
PatrickF

Man dronken door vlucht

Een stel uit Florida heeft de vliegmaatschappij United Airlines aangeklaagd wegens het serveren van alcohol tijdens hun vlucht van Japan naar San Francisco.

De man werd kort na de vlucht gearresteerd omdat hij zijn vrouw mishandelde. Volgens het koppel kwam dat omdat de man agressief was geworden door de vele hoeveelheden drank die United Airlines continu inschonk. Dit had het huiselijk geweld vlak na de vlucht tot gevolg. Hij kreeg hiervoor 18 maanden voorwaardelijk.

De uitspraak van de rechtbank hangt af van het feit of de bar in het vliegtuig dezelfde verplichtingen heeft als die op de grond, namelijk dat er geen alcohol geschonken mag worden aan mensen die al iets te diep in het glaasje hebben gekeken.

Alcohol? Niet in het vliegtuig!
Het gebruik van alcohol is sowieso niet zo verstandig in het vliegtuig. Alcohol droogt het lichaam uit en heeft door de droge, dunne atmosfeer in het vliegtuig een nog sterker effect op het lichaam. Het is dus verstandig om de alcohol te laten staan en veel water te drinken. Hiermee voorkom je vermoeidheid en hoofdpijn.