New York: de leukste feesten in de openlucht image
Lkoedam

New York: de leukste feesten in de openlucht

De zomer in de Big Apple is heet en benauwd, en als het even kan zoeken de New Yorkers de verkoeling en het vertier van het water en de parken op. Ook als de zon onder is. Columbus-redacteur Mark Mackintosh zet de leukste openluchtfeesten voor je op een rijtje.

Film en livemuziek op een Animation Block Party. Foto: Jazzmine Beaulieu
Film en livemuziek op een Animation Block Party. Foto: Jazzmine Beaulieu (© Columbus Travel 2015)


Dit zijn de openluchtfeesten en -festivals die je deze zomer niet mag missen als een citytrip New York op je verlanglijstje staat:



Celebrate Brooklyn!



Deze serie zomerconcerten in Prospect Park, het grootste en gezelligste park van Brooklyn, blinkt uit in wereldmuziek, maar ook grote namen uit de alternatieve popwereld als David Byrne, MGMT en TV on the Radio staan op het programma.



Animation Block Party



Groots opgezet animatiefestival met livemuziekoptredens op tal van buitenlocaties. Het festival werkt samen met Rooftop Films, een serie openluchtfilms die ’s zomers op dakterrassen in Brooklyn en Manhattan wordt getoond.



Seaside Summer Concerts



Gratis toegankelijke concerten bij het strand van Coney Island. In voorgaande jaren waren onder andere Gladys Knight, Blondie en Donna Summer van de partij, Asser Levy/Seaside Park.



Privéfeesten



Do-It-Yourself (DIY) party’s en shows zijn illegale of semilegale feestjes met of zonder livemuziek maar altijd met rijkelijk vloeiende alcohol. Ze worden veelal georganiseerd in oude industriële gebouwen of gewoon bij mensen thuis en trekken een doorsnede van de New Yorkse samenleving: van fotomodellen en kunstenaars tot bankiers en mediamensen. De politie ligt altijd op de loer, dus om op de hoogte gehouden te worden ben je veelal afhankelijk van mond-tot-mondreclame. De beste online bron is de website van muzikant en producer Todd Patrick, die zelf ook undergroundfeesten organiseert.



Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)