Erik de Vogel: ‘Central Park kun je helemaal voor jezelf hebben' image
Lkoedam

Erik de Vogel: ‘Central Park kun je helemaal voor jezelf hebben'

Erik de Vogel en zijn partner Caroline De Bruijn maken samen het reisprogramma Romancing the Globe. In onze Reisbucketlist las je al over hun Canada- en IJsland-tips, maar net zo romantisch is hun picknick-tip in New Yorks Central Park. ‘New York is natuurlijk een overbekende reisbestemming met veelbezochte highlights. Maar ook daar is het mogelijk om iets unieks te doen en het gevoel te hebben dat de stad er helemaal speciaal alleen voor jou is!’



Erik en Caroline tijdens hun Perfect Picknick in Central Park (Foto: Romancing the Globe



Brand los…!



Erik: ‘Stel: je gaat samen naar New York en je wil je geliefde verrassen met iets heel bijzonders. Dan kan ik je dit van harte aanbevelen: check wat de weersverwachting voor een van de volgende dagen is en boek een picknick bij ‘Perfect Picnic’. Je verklapt natuurlijk niks, maar je neemt haar of hem mee naar Central Park. Daar kun je op verschillende plaatsen fietsen huren, bijvoorbeeld bij Bike ’n Roll, op de hoek van 96th street en Broadway, vlakbij de uitgang van de metro in 96th. Vergeet niet om een kaart van het park mee te nemen of te downloaden want Central Park is veel groter dan je denkt. Je gaat samen een eind fietsen en je voelt je ogenblikkelijk een echte New Yorker. Succes is nu al gegarandeerd. Maar jij weet meer… Terwijl jullie schijnbaar in het wilde weg door het park fietsen, weet jij precies waar jullie naartoe moeten: naar Cherry Hill, midden in Central Park, tegenover The Lake, de grote vijver. Ongemerkt heb jij even contact met de mensen van Perfect Picnic. Je komt aanfietsen bij de plek waar een fantastische picknick uitgestald is. Je legt je fiets in het gras, gaat pontificaal op het kleed zitten en geniet van het stomverbaasde gezicht van je geliefde. Dit is een geweldige manier om een onvergetelijke middag samen door te brengen. Hoeveel mensen er ook in het park zijn, je hebt het gevoel dat je Central Park alleen voor jullie tweeën hebt. Je kunt het bij Perfect Picnic zo gek maken als je zelf wilt: van een kleedje en mand met een paar broodjes tot een uitgebreid diner met tafel, stoelen en glaswerk. De kwaliteit van het eten is uitstekend, wij genoten van hun Italiaanse hapjes. Ze zetten alles op het afgesproken tijdstip voor je klaar en wachten discreet achter een boom. Desgewenst kunnen ze ‘paparazzifoto’s’ maken, bijvoorbeeld als je besluit to pop the question. Je kunt op allerlei plekken in het park een picknick boeken, maar Cherry Hill is echt heel idyllisch. Je kijkt uit over de chique gebouwen van de Upper West Side en The Lake waar mensen in roeibootjes pret maken. En het mooiste is: als je klaar bent kun je gewoon alles achterlaten want de mensen van Perfect Picnic ruimen ook alles weer op,' perfectpicnicnyc.com.





Op de fiets is een heerlijke manier om Central Park te ontdekken (Foto: Romancing the Globe)


Bij het uitstippelen van hun trip naar New York kregen Erik en Caroline o.a. hulp van stedentrips.nl. Zo tipte de website de fietsen en de picknick. Maar ze bieden bijvoorbeeld ook food tours aan door het multiculturele Brooklyn. Aanrader!



Meer lezen over de reiservaringen en -tips van Erik en Caroline? Lees het in onze gloednieuwe Reisbucketlist 2017, die nú in de winkel ligt. Hierin laten we 50 reislustige BN’ers aan het woord. Zo doet het koppel een boekje open over afzonderen in het Canadese British Columbia en roadtrippen door Noord-IJsland. Voor nog meer inspiratie lees je onze reportages over Vancouver (editie 39) en de Yukon (editie 61), shop.columbusmagazine.nl.