New York City Artikelen & Blogs

Reisnieuws

New York City - De hotspots van Long Island City

Gepubliceerd: 22 dec 2015 0
Manhattan? Over it. Brooklyn? Been there, done that. In New York is het lang vermaledijde stadsdeel Queens de nieuwste speelplek van stadsnomaden en hipsters. De grote aanjager is de wijk Long Island City (LIC), pal aan de East River tegenover Midtown Manhattan. In dit vroegere industriële niemandsland vind je nu de hoogste concentratie ateliers, galeries en kunstinstellingen van de stad. In hun sporen treden steeds meer chef-koks, theatermakers en avontuurlijke citytrippers. Ben jij de volgende LIC pionier?


Must voor filmfanatenHet Museum of the Moving Image, eigenlijk net ten noorden van LIC, is een goudmijn voor film-, televisie- en videospelfans. Je kunt er duizenden bekende en minder bekende producties bekijken, van stille films tot de laatste digitale juweeltjes, en krijgt tekst en uitleg over de achterliggende technologieën. Ook de exposities en collecties filmkostuums, waaronder Star Wars-kledij en het masker van de originele Predator, zijn een aanrader. Het gebouw is in 2011 nog gerestyled en heeft een futuristisch uiterlijk gekregen, waardoor je bijna zou denken dat je op een filmset rondloopt. Elke vrijdag gratis entree van 16.00 tot 20.00 uur. Museum of the Moving Image, 36-01 35 Avenue, 718-784-0077, movingimage.usKom over de brugPal naast de imposante Queensboro Bridge (bekend van Simon & Garfunkels 59th Street Bridge Song) vind je het Ravel Hotel en zijn populaire dakterras Penthouse 808. Met verbluffend uitzicht op de skyline van Manhattan neem je hier aan tafel plaats voor sushi, kleine Aziatische hapjes of hoofdgerechten zoals ribeye of kreeft. Na het eten kun je blijven hangen op het terras voor een loungesessie met livemuziek. Penthouse 808, 808 Queens Plaza South, 718-289-6118, penthouse808rooftop.comLees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 49Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer New York City artikelen

Het is definitief! Vanaf mei vlieg je voor € 169 naar NYC

Eindelijk bevestigd: vanaf 7 mei 2018 betaal je bij de Noorse prijsvechter Norwegian slechts € 169 voor een enkeltje Amsterdam – New York. Maar welke extra kosten komen er bij kijken? En hoe verhoudt die prijs zich tot die van de IJslandse budget airline WOWair? Wij zochten het uit.

Eindelijk bevestigd: vanaf 7 mei 2018 betaal je bij de Noorse prijsvechter Norwegian slechts € 169 voor een enkeltje Amsterdam – New York. Maar welke...

7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax....