Party time in musea image
Tammy85

Party time in musea

Een bezoek aan New York wordt nu nóg leuker door een 'museum after dark' binnen te lopen. De meeste musea van New York openen namelijk één of meerdere avonden per maand ook in de avonduren hun deuren.

Extra's
Deze avondopeningen worden opgevrolijkt met optredens van dj’s of muzikanten. Maar ook extra’s zoals workshops, happy hours en speciale entree tarieven maken onderdeel uit van het programma. De meeste ‘after dark’ evenementen vinden plaats op vrijdag. De museumavonden zijn voornamelijk onder (jonge) New Yorkers zelf erg populair en het advies luidt dan ook: act like a local!

Guggenheim Museum
De meest populaire deelnemer is ongetwijfeld het Guggenheim. Op elke eerste vrijdagavond van de maand kunnen bezoekers van 21.00 uur tot 01.00 uur voor $25,- genieten van het museum in een bijzonder avondlicht. Andere voorbeelden van musea die hun deuren in de avonduren openen zijn het Whitney - dat de vrijdagavonden vanaf 19.00 uur opvrolijkt met gezellige live muziek - en het Brooklyn Museum, dat zijn deuren elke eerste zaterdag van de maand extra lang open houdt. Ook het Rubin Museum in Chelsea, dat elke vrijdag om 18.00 uur een happy hour organiseert, is een aanrader.