New York City Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Go slow: New York per fiets

Gepubliceerd: 16 mrt 2012

Eén keer per jaar kunnen fietsers hun hart ophalen. Dan is New York, autostad bij uitstek, het terrein voor fietsfanaten wereldwijd. Op 6 mei vindt de jaarlijkse Five Boro Bike Tour plaats, die langs alle vijf delen van de Big Apple leidt.

Een dag per jaar wordt een strook van 65 kilometer dwars door New York geheel autovrij gemaakt, in het kader van de Five Boro Bike Tour. Verwacht wordt dat tijdens deze 35e editie ruim 2000 deelnemers hun opwachting zullen maken. Op z'n Hollands rijd je per fiets vanaf Manhattan door The Bronx, Queens en Brooklyn naar Staten Island.

Ook dit keer zijn er een aantal nevenactiviteiten die deelname de moeite waard maken. Zo fiets je met de New York at Night Tour in het donker, en ervaar je de stad met alle verlichte gebouwen op een totaal andere manier. Je maakt een rondrit langs het serene Central Park, het normaal zo hectische Fifth Avenue en langs de spectaculair verlichte wolkenkrabbers van het financiële centrum van de stad. Voor liefhebbers van bruggen is er een aparte Bridge Delight Tour, waarvoor een goede conditie is vereist. Met Koninginnedag en Bevrijdingsdag zijn er ook speciale tours, die geheel in het teken staan van de Hollandse roots van de stad.

Bike New York
Bike and Roll
Bike the Big Apple

 


Hoofdbeeld door: asterix611 @ Flickr

 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Foto-album
Bijzondere verlaten plekken die mensen zijn vergeten

19 jul 2016, Er bestaan vele plekken op aarde die ooit heel druk bezocht werden of bewoond waren. Elk met een eigen verhaal wat er voor zorgde dat de plek drastische veranderde. Kijk mee naar 8 bijzondere verlaten plekken die we niet mogen vergeten!

0
Reisnieuws
Door: Emily Gohres
Wereldreis met Emirates first class voor 300 dollar? Het kan!

24 dec 2015, Wie niet rijk is moet slim zijn, moet reisblogger Sam Huang hebben gedacht. Tijdens zijn reis van drie weken bezocht hij elf steden, zeven landen en vijf continenten en vloog hij first class. Dit alles voor maar 300 dollar!

0

Reacties van bezoekers Reageer

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Ik heb gelezen dat er 32000 deelnemers waren vorig jaar dat is wel wat meer dan 2000...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.