FOTO: Slapen in een kaartenhuis

Soms kunnen uit de hand gelopen verzamelingen leiden tot een bijzonder initiatief. Verzamelaar Bryan Berg heeft de meeste sleutelkaarten ter wereld gespaard en heeft daar nu een heus hotel van gebouwd in New York.

Het hotel heeft een oppervlakte van 37 vierkante meter en bestaat uit meer dan 200.000 telefoonkaarten. Het complex weegt in totaal 1814 kilogram.

Meubels

Het hotel kent weliswaar maar één hotelkamer. Binnenin het hotel bevindt zich een lobby, een slaapkamer, een badkamer en is gevuld met levensgrote meubels. Alles is gemaakt uit gestapelde sleutelkaarten. Het ontwerp is afkomstig van de grote hotelketen Holiday Inn, die de actie gebruikt om aandacht te vestigen op twaalfhonderd nieuwe vestigingen rond de wereld.


Gratis

De eerste 250 gasten die de opening van het speciale hotel bijwoonden, kregen een gratis overnachting in een Holiday Inn naar keuze.

Empire State Building

Bouwer Bryan Berg is inmiddels alweer druk bezig met het volgende project: een drie meter hoge replica van het Empire State Building, voor in de lobby van het kaartenhotel.





volgende (2) >>


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.