Dakloze legt vliegveld plat image
Wolkje

Dakloze legt vliegveld plat

Een dakloze man heeft een massale evacuatie veroorzaakt op het LaGuardia vliegveld in New York. De man gedroeg zich verdacht genoeg om de hoofdterminal volledig te laten evacueren. Het leverde duizenden reizigers flinke vertragingen op. Later bleek het om vals alarm te gaan.

De beveiliging van het LaGuardia vliegveld werd getipt door een telefoontje met de mededeling dat een verdachte man, die waarschijnlijk dronken was, op weg was naar de marechaussee. De man gedroeg zich vreemd, beantwoordde geen vragen en hij had een tas bij zich die er verdacht genoeg uit zag om de politie in te schakelen.

Evacuatie

De politie controleerde de tas van de man die vol bleek te zitten met kabels en batterijen. Dit was het teken om over te gaan tot grondige evacuatie. Duizenden reizigers werden de terminal uitgezet. Dit zorgde voor veel onrust. Zelfs de verkeerstoren werd geëvacueerd. Daar bleven slechts twee luchtverkeersleiders achter om de arriverende vliegtuigen te begeleiden.

Dakloze opgepakt

Uiteindelijk constateerde de explosievenopruimingsdienst dat het een valse bom betrof. De verdachte, de 32-jarige Amerikaanse Scott McGann, is direct gearresteerd op verdenking van het plaatsen van een valse bom en het maken van terroristische dreigingen. Later bleek dat McGann al een jaar in de straten van New York leefde.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.