New Orleans Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zo vier je Mardi Gras: 5 tips

Gepubliceerd: 28 feb 2011
0

8 maart is het weer zo ver: de jaarlijkse vette dinsdag, of in het Frans 'Mardi Gras' en het begin van de vastenperiode. Voor New Orleans dé reden om zijn reputatie van partystad eer aan te doen.

Hoewel New Orleans door de orkaan Katrina een flinke optater heeft gekregen, is hét feest van het jaar in ere gebleven. Nog steeds kun je naar The City of Blues om je in het feestgedruis van Mardi Gras te storten. Velen zien het festival als een excuus om zich zat te drinken en vervolgens kotsmisselijk door de straten te zwerven. Maar het feest wordt gevierd over de hele stad door mensen met verschillende achtergronden en verschillende visies over hoe je een feest als dit kunt vieren. Hier volgen vijf tips om volop van Mardi Gras te kunnen genieten.

1. Er is meer dan enkel Bourbon Street

Bourbon Street is een zeker niet te missen plaats om van Mardi Gras te genieten. Maar er zijn heel wat meer plekken waar je de sfeer kunt opsnuiven. Als je Bourbon Street vaarwel zegt, begint het feest pas echt! Waar de toeristen rond blijven hangen in het centrum, vind je de meeste locals terug in de oostelijke wijk. Ga dus van het gebaand pad en ontdek de rest van de stad.

2. Ga voor niets minder dan perfect

Het is en blijft een kunst. Om het perfecte Mardi Gras kostuum te ontwerpen, moet je tijd vrijmaken en creatief uit de hoek komen. Wees ook niet bang om gedurfde en mooie kleuren te gebruiken. Dit maakt namelijk deel uit van de heuse Mardi Gras allure. Maskers en kleurrijke veren horen ook bij de feestelijke normen. Hoe kleurrijker, hoe beter en hoe meer kralenkettingen je zult verzamelen.

3. Drink met mate

Het is een feest! Drinken en plezier maken horen daar dus voor de meeste feestgangers ongetwijfeld bij. Maar je wilt toch niets missen van het jaarlijkse festival? Als je ladderzat in de goot ligt, zul je alle leuke details missen. Herinneringen kun je de rest van je leven bewaren, een flesje bier is in drie tellen op.

4. Blijf bij locals

In het begin zul je de lokale bevolking van New Orleans misschien niet kunnen onderscheiden van de toeristen, maar een kort praatje zegt genoeg. In een levendige stad als deze leer je snel mensen kennen. Maak hier even gebruik van en vraag hen om insidertips en de beste plekjes binnen New Orleans. Hun ideeën overtreffen zonder twijfel de toeristische trekpleisters. Wees niet verlegen om daarnaar te vragen. De meeste inwoners van New Orleans respecteren het als je de trekpleisters wilt vermijden.


5. Eet smakelijk!

Niets is zo leuk als het uitproberen van de lokale gerechten. Probeer absoluut de overheelijke Cajun en geniet van elk beetje op je bord. Het uitgebreide buffet is overal in de stad te vinden. Vergeet echter niet de zware maaltijden af te wisselen met hier en daar een gezonder alternatief, zodat je niet riskeert de rest van je vakantie in bed door te brengen.

Hoofdbeeld door: Karrett Barbosa.flickr.com
Foto Cajun door: Johnny Stiletto.flickr.comLees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Reisnieuws
Op deze hogeschool kun je studeren in diverse werelddelen

20 okt 2016, Stel je voor: een reizende school zonder vaste locatie. Je deelt je eten met nog 100 medeleerlingen en de ruimte die je hebt is één grote zaal. Maar in plaats van het bijwonen van lessen, leer je van de wereld om je heen. Reizen én studeren in ...

0
Reisnieuws
Deze festivals zijn een reis meer dan waard

29 apr 2016, De volgende vijf festivals bewijzen dat je geen dure muzikanten nodig hebt voor een mooi feest. Met kunst en cultuur in overvloed zijn ze een genot voor elke reiziger. En ook nog eens gratis te bezoeken.

0
Reisnieuws
Verenigde Staten - Voodoofunk & en de bluesduivel

28 dec 2015, Overal waar slaven terechtkwamen, ontstond een nieuwe vorm van de West-Afrikaanse religie voodoo. Dus ook in de Verenigde Staten, al werd de Afrikaanse cultuur daar harder dan elders de kop ingedrukt en letterlijk gedemoniseerd. Reizend door Missi...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.