Hawaï

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hawaï image

Big island & oah'u in 8 dagen (deel 2)

Hawaï
Verenigde Staten
Amsterdam1977

Big island & oah'u in 8 dagen (deel 2)

Oah'u in 2,5 dag
september 2009

(vervolg van deel 1)
Vanuit big island habben we heel simpel een vlucht geboekt met Go! voor $48 pp all-in. Inchecken in Kona doe je buiten (onder een overkapping) en vanuit de bar (biertje: $6,50 relatief duur) zo zicht op het vliegtuig. Snel instappen, prima, en in 40 min landt je op Honolulu Int'l. Biertje aan boord wordt met een papiertje opgenomen, en voor $2,50 een koude Heineken. Top! Vliegveld geen state of the art, maar gewoon via een achterdeurtje naar buiten geloodst. Lekker efficiënt voor iedereen.

Via een taxi dispatcher een taxi besteld (want in geen velden of wegen te bekennen) - komt er een limo aan! Ook goed :-) Totdat we in de file aansloten... de hel! Avondspits - we landden om 17.20 uur - is killing richting Waikiki, waar ons hotel lag. Park Shore Hotel Waikiki - 3 woorden: location, location, location. Vrij netjes, niet bijzonder, gewoon OK. Wij betaalden bijna $90 per nacht. Vrienden sliepen in het Waikiki Beach hostel achter het hotel (Lemon Road), maar moesten badkamer delen voor $10 minder.

Veeeel te kort in Honolulu gebleven! Tips:
- BOB: breathing observation bubble Top top top: zie foto, kan het niet uitleggen. $89 voor een ochtend. DOEN HE! Pickup bij Waikiki hotel inclusief.
- Bodyboarden bij Sea Life Park. Met de bus voor $2,25 naar het eindpunt. Huur een bodyboard voor $7 in Waikiki. Supertjecool! Hou wel rekening met de golven en de stroming. Het is niet zonder gevaar! Sla goed proviand in - niets ter plekke. Behalve een life guard.
- Neem tijd om te shoppen. Macy's, Billabong, Ferrari Store, alles is er. En leve de goedkope dollar!

Wij wilden ook nog met een ATV het binnenland in, maar geen tijd meer. Zag er goed uit. Kualoa Ranch, pickup bij Waikiki hotels.

Samenvattend 8 dagen Hawaii: big island is flora & fauna, oah'u (honolulu) is meer de stad; bar, restaurant, shoppen. Uitgaan (tot in de late uurtjes dansen) schijnt er niet te zijn; ook niet gezien of gezocht.

Excursies op BI zijn vrij duur en snel vol. Huur liever een auto en ontdek het zelf met een goede gids. Vraag, als je het toch doet, wat het precies inhoudt. Een kennis heeft geen lavastromen gezien, maar wel de koffiebranderij en de macademia nut factory. En dat voor bijna $200. Als je echt weinig tijd hebt en BI wilt zien kun je in 40 of 60 min per helicopter de boel verkennen (bijv. vanaf Kona airport). Vanaf $180, als ik mij niet vergis. Lavastromen lijken mij onmogelijk bij daglicht, maar je zult zeker veel watervallen zien. En natuurlijk oude lavastromen!

Excursies op Oah'u zijn best betaalbaar, en er is genoeg te doen. Je hebt er veel meer zand-/snorkelstranden dan op Big, dus als je dat zoekt kun je dat ook zelf doen. In het Noordwesten kun je bijna gegarandeerd schildpadden zien. Maar doe nou iig die BOB: ophalen rond 08.00 uur, terug tegen 13.30 uur. Nogmaals: zie foto's! Alles zelf geschoten!

Foto's

1cb17.jpg
1cb17.jpg
Amsterdam1977
db924.jpg
db924.jpg
Amsterdam1977
11472.jpg
11472.jpg
Amsterdam1977