Hawaï Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Retourtje ruimte via Hawaï

Gepubliceerd: 16 jul 2009
0

Hawaï wordt de eerste plek ter wereld waar toeristen per raket kunnen reizen. Touroperators van de Amerikaanse eilandengroep willen de mogelijkheid bieden om via de ruimte van eiland naar eiland te hoppen. Dit zou de reistijd aanzienlijk verkorten.

Een nieuwe wet staat toe dat de Amerikaanse staat vijfhonderdduizend dollar mag besteden aan een ruimtestationlicentie. De Hawaïanen maken daar graag gebruik van en willen beginnen met raketvluchten vanaf Oahu, het dichtstbevolkte eiland van Hawaï.

Pakketreizen

Als het plan doorgaat kunnen toeristen voor tweehonderdduizend dollar een pakketreis boeken, inclusief ruimtevaarttraining en resortaccommodatie, aldus de vice-president van Rocketplane Global. Op elke raketvlucht is plek voor vijf passagiers, die binnen enkele minuten boven de aarde zweven om alvorens weer terug te keren.

Levensdroom

De bedenkers van de raketvluchten op Hawaï hebben het grootste vertrouwen in het plan. Vliegen in de ruimte is een levensdroom van veel mensen en mag dus wel wat kosten, aldus een van de ondernemers. Wil jij ook Wubbo Ockels achterna, dan moet je nog wel eventjes wachten; het ruimtestation is pas vanaf 2012 klaar voor gebruik.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Herken jij deze 5 filmlocaties? Action!

30 nov 2016, Wat ons betreft maakt de locatie de film. Dat ondervonden hoofdredactrice Louise ten Have en uitgever Matthijs de Groot aan den lijve tijdens een reportagereis naar het eiland Dominica, waar delen van Pirates of the Caribbean werden opgenomen. Of ...

1
Foto-album
Prachtig: de plek waar water en rotsen elkaar ontmoeten

01 nov 2016, Het dramatische uitzicht van scherpe rotsen en hoge kliffen waar de golven tegen aan breken, verveelt nooit. Columbus heeft een aantal prachtige plekken voor je uitgezocht waar dit machtige natuurgeweld plaatsvindt.

1
Reisnieuws
Doen! De mooiste bestemmingen buiten de gebaande paden

16 aug 2016, Als ervaren reiziger en Columbuslezer wil je niet alleen de voorgekauwde toeristische plekjes leren kennen, maar ben je vooral benieuwd naar de mooie plekken buiten de gebaande paden. Het wordt steeds lastiger om echt onontdekte plekjes te vinden,...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.