Retourtje ruimte via Hawaï image
Wolkje

Retourtje ruimte via Hawaï

Hawaï wordt de eerste plek ter wereld waar toeristen per raket kunnen reizen. Touroperators van de Amerikaanse eilandengroep willen de mogelijkheid bieden om via de ruimte van eiland naar eiland te hoppen. Dit zou de reistijd aanzienlijk verkorten.

Een nieuwe wet staat toe dat de Amerikaanse staat vijfhonderdduizend dollar mag besteden aan een ruimtestationlicentie. De Hawaïanen maken daar graag gebruik van en willen beginnen met raketvluchten vanaf Oahu, het dichtstbevolkte eiland van Hawaï.

Pakketreizen

Als het plan doorgaat kunnen toeristen voor tweehonderdduizend dollar een pakketreis boeken, inclusief ruimtevaarttraining en resortaccommodatie, aldus de vice-president van Rocketplane Global. Op elke raketvlucht is plek voor vijf passagiers, die binnen enkele minuten boven de aarde zweven om alvorens weer terug te keren.

Levensdroom

De bedenkers van de raketvluchten op Hawaï hebben het grootste vertrouwen in het plan. Vliegen in de ruimte is een levensdroom van veel mensen en mag dus wel wat kosten, aldus een van de ondernemers. Wil jij ook Wubbo Ockels achterna, dan moet je nog wel eventjes wachten; het ruimtestation is pas vanaf 2012 klaar voor gebruik.