Chicago

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Frank Lloyd Wright

Chicago,
Verenigde Staten


Frank Lloyd Wright was een invloedrijke Amerikaanse architect, onder andere bekend van het Guggenheim museum in New York. Daarnaast heeft hij de zogenaamde prairie stijl ontwikkeld. Deze stijl is geïnspireerd door het Amerikaanse platteland en wordt gekenmerkt door horizontaliteit in de opbouw, geometrische figuratie en ruimtelijke versmelting van binnen en buiten.

In Oak Park, een plaatsje bij Chicago, staat de woning & Studio van Frank Lloyd Wright en ook een aantal huizen die hij heeft ontworpen. Je kunt een rondleiding doen in de woning en studio. Daarnaast deden wij ook een self-guided tour met koptelefoon door de buurt, een echte Amerikaanse wijk met brede lanen en grote huizen (je stelt je zo voor dat hier een krantenjongen op een fiets door de straat rijdt en de kranten op de groene gazonnetjes gooit). Op de foto staat één van de door hem ontworpen huizen.


Adres Frank Lloyd Wright Home & Studio: 951 Chicago Ave, Oak Park, IL 60302, Verenigde Staten. Vanuit Chicago gaat er een metro naar Oak Park.