Iets voor jou, een post-apocalyptisch festival? image
Bob

Iets voor jou, een post-apocalyptisch festival?

Dacht jij dat het iconische Burning Man festival al buitenaards is? Maak dan eens kennis met Wasteland, ’s werelds grootste post-apocalyptische festival, in de Mojavewoestijn in het zuidwesten van de Verenigde Staten.



Post-apocalyptisch festival Wasteland. (Foto: Cormac Kehoe)



Het festival is geïnspireerd op de Australische Mad Max films. Wasteland hanteert hetzelfde post-apocalyptische thema. Dit thema komt er min of meer op neer dat de wereld compleet gek is geworden. Met dat in het achterhoofd verandert de woestijn bij Bakersfield, Californië, elk jaar in september in één grote chaos. Vier dagen lang vechten 'overlevenden' een strijd uit met elkaars kampen.



Verkleedpartijtje



Eigenlijk is Wasteland een excuus voor een enorm verkleedfeest. Je wordt verplicht om in een rol te kruipen, met bijbehorend kostuum, en je karakter gedurende vier dagen tot leven te brengen. Gezien het feit dat de afgelopen editie meer dan 2500 mensen aantrok, kunnen we stellen dat het festival een succes is. 



Overdag word je vermaakt door constante basgeluiden en het ononderbroken gebrul van auto's die in een arena tegen elkaar battlen - botsen! ’s Nachts is er een enorm kampvuur; een lichtpunt in de donkere wereld die Wasteland heet. Onderstaande foto's geven je een sfeerimpressie. Zie jij jezelf hier al rondlopen?





De festivalgangers op een rijtje. (Foto: Keri Kilgo)





De ingang van het festival Wasteland. (Foto: Fantasies Muse Photgraphy)





Wasteland by night. (Foto: Fantasies Muse Photgraphy)





Verkleden en je als een karakter gedragen is een verplichting. (Foto: Cormac Kehoe)