3200-jarige boom voor ‘t eerst volledig vastgelegd image
Marieke282

3200-jarige boom voor ‘t eerst volledig vastgelegd

Je krijgt nekpijn als je er naar kijkt; vijfenzeventig meter hoog is de ‘President Boom’ in Sequoia National Park. Nog niet eerder stond de 3200- jarige boom op de foto, maar nu is het National Geographic eindelijk gelukt om de reus in zijn geheel vast te leggen.



(Foto: National Geographic )



Omdat de Sequoiaboom zo hoog is, was het onmogelijk om hem volledig op de foto te zetten. Het team van fotografen moest in totaal 126 foto’s maken, waar elke keer een ander stukje van de bast op stond. Om al deze shots te maken, waren de fotografen wel tweeëndertig dagen bezig. Uiteindelijk stond elk stukje boom er op, waarna ze met de hulp van photoshop boven elkaar geplakt konden worden.



De President, zoals de boom in Giant Forrest, Sequoia National Park in Californië genoemd wordt, is bedekt met twee miljard blaadjes, en is goed bestand tegen sneeuw en kou. Vandaar dat deze gigant al 3200 jaar meegaat. De stam heeft een diameter van acht meter en is vijfenzeventig meter hoog. ‘We weten dat er bomen zijn met grotere takken, maar als we al het hout naast de stam nemen –de biomassa boven de grond- is deze boom een van de allergrootste ter wereld.’ vertelt Steve Sillett van de Humboldt State University, een botanicus die gespecialiseerd is in bomen en veel onderzoek heeft gedaan naar Sequoiabomen.





De complete foto van 'The President Tree' (Foto: National Geographic )