Californie Artikelen & Blogs

Reisnieuws

San Francisco, Amerika

Gepubliceerd: 24 aug 2012
0

San Francisco is een stad die iedereen zich meteen voor de geest kan halen, van de majestueuze Golden Gate Bridge tot de in mist gehulde heuvels waar hippies en internetmagnaten de dienst uitmaken. Veel bezoekers kijken dan ook niet verder dan hun neus lang is en missen de echte hoogtepunten van de stad. Jíj niet, dankzij de insider tips van vier door de wol geverfde locals.

Columbus Travel
Columbus Travel


Mission Dolores Park

De favoriete plekken van locals

‘I left my heart in San Francisco. High on a hill, it calls to me’ zong Frank Sinatra luidkeels over de magische stad op een landtong tussen de Stille Oceaan en de baai die haar naam draagt. Vrijwel iedereen die San Francisco bezoekt, zal zijn sentiment delen. Opgericht door Spaanse missionarissen in 1776, wordt de geschiedenis van de metropool vanaf het begin bepaald door gelukzoekers en pioniers. Van de goudzoekers die hier in de negentiende eeuw neerstreken tot de hippies van de jaren zestig, de vrijgevochten homo’s van de jaren zeventig en de internetmagnaten van onze tijd. Deze opmerkelijke culturele smeltkroes vormt het visitekaartje van de stad, in combinatie met de perfect bewaard gebleven Victoriaanse architectuur en de spectaculaire ligging op maar liefst 43 heuvels. Het risico op een desastreuze aardbeving – de San Andreas-breuklijn ligt vlakbij – nemen zowel bewoners als bezoekers voor lief.

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 23

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Bizar
Iets voor jou, een post-apocalyptisch festival?

29 nov 2016, Dacht jij dat het iconische Burning Man festival al buitenaards is? Maak dan eens kennis met Wasteland, ’s werelds grootste post-apocalyptische festival, in de Mojavewoestijn in het zuidwesten van de Verenigde Staten.

1
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
3200-jarige boom voor ‘t eerst volledig vastgelegd

06 okt 2016, Je krijgt nekpijn als je er naar kijkt; vijfenzeventig meter hoog is de ‘President Boom’ in Sequoia National Park. Nog niet eerder stond de 3200- jarige boom op de foto, maar nu is het National Geographic eindelijk gelukt om de reus in zijn ge...

2
Reisnieuws
De gaafste slaapplekken voor de echte avonturiers

13 jul 2016, Is kamperen in een tent of slapen in een hotel iets te gewoontjes voor jou? Zoek jij toch liever naar slaapplekken die de nacht net iets spectaculairder maken? Kijk dan eens naar de volgende mogelijkheden.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.