Californie Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Los Angeles

Gepubliceerd: 30 jul 2012
0

Vijf Hollywood insiders, onder wie celebrity lookalikes, een plastisch chirug en een regisseur die op het punt staat door te breken, verklappen de ins & outs van 's werelds grootste droommachine: Los Angeles. Plus, hoe wordt je zelf een Hollywood insider?

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst Mark Mackintosh, Fotografie Lauren Randolph

Hollywood insiders

Los Angeles is niet alleen de stad van de sterren, maar ook van hun imitators. Honderden celebrity lookalikes betalen hun huur met optredens op feestjes en andere evenementen. Er bestaat zelfs een woord voor deze tak van sport: de tribute industry. Met een jaarlijks congres (Sunburst Convention) en prijsuitreiking (Reel Awards). In de San Fernando Valley, vlakbij de grote film- en tv-studio’s, wachten drie lookalike-collega’s en -vrienden ons in vol ornaat op.

Wat hebben jullie met L.A.?

Tatiana: ‘Als geboren en getogen Angeleno dans, zing en acteer ik al zolang ik me kan herinneren. Na mijn afstuderen begon ik in te vallen voor dansers die met lookalikes en imitators van Michael Jackson, Cher, Elvis en Madonna werkten. Zo ben ik in het wereldje gerold. Toen Jennifer Lopez doorbrak, zeiden mijn lookalike vrienden dat ik als twee druppels water op haar lijk en goed geld kon verdienen door haar te imiteren. Waarom niet, dacht ik, ik ben danser en heb er het figuur voor. Na een succesvol jaar als J.Lo, kreeg ik te horen dat ik ook voor Angelina Jolie door kan gaan. Dus heb ik haar toen ook maar aan mijn sterrenpantheon toegevoegd.’

Ryan: ‘Ikzelf ben een import-Angeleno en kom oorspronkelijk uit Dallas, Texas. Daar werkte ik als acteur en model en verdiende wat bij als Brad Pitt lookalike. Ik besloot een aantal jaren geleden mijn geluk in Los Angeles te beproeven.’

Tom: ‘En ik heb een acteeropleiding in New York gedaan en ben een aantal jaar geleden met een stel vrienden in een minibusje gekropen om Amerika te ontdekken. Ik eindigde in Los Angeles en heb nooit meer teruggekeken.’ (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 29

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Bizar
Iets voor jou, een post-apocalyptisch festival?

29 nov 2016, Dacht jij dat het iconische Burning Man festival al buitenaards is? Maak dan eens kennis met Wasteland, ’s werelds grootste post-apocalyptische festival, in de Mojavewoestijn in het zuidwesten van de Verenigde Staten.

1
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
3200-jarige boom voor ‘t eerst volledig vastgelegd

06 okt 2016, Je krijgt nekpijn als je er naar kijkt; vijfenzeventig meter hoog is de ‘President Boom’ in Sequoia National Park. Nog niet eerder stond de 3200- jarige boom op de foto, maar nu is het National Geographic eindelijk gelukt om de reus in zijn ge...

2
Reisnieuws
De gaafste slaapplekken voor de echte avonturiers

13 jul 2016, Is kamperen in een tent of slapen in een hotel iets te gewoontjes voor jou? Zoek jij toch liever naar slaapplekken die de nacht net iets spectaculairder maken? Kijk dan eens naar de volgende mogelijkheden.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.