Verenigde Staten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

De 7 Highlights van Route 66

Gepubliceerd: 19 feb 2011
0

Route 66 is misschien wel beroemdste weg ter wereld. De route leidt je dwars door Amerika van Chicago naar Los Angeles. Columbus somt zeven highlights voor je op.

Neem je Route 66, dan voert de weg je dwars door acht Amerikaanse staten en drie tijdzones langs verlaten snelwegen, bijzondere landschappen en bruisende steden. Dan valt er natuurlijk een hoop te zien!


1.Ontdek de steden

De wereldberoemde snelweg brengt je langs een aantal grote steden. De meeste mensen beginnen bij Chicago. Het is na New York en Los Angeles de derde grootste stad van Amerika. Chicago is een stad die uit haar voegen barst van de kunst en cultuur en zeker het bezoeken waard. Vanuit het culturele Chicago kom je langs St. Louis, Oklahoma City en eindig je in Los Angeles waar je uitgebreid mensen kunt kijken of decadent rondparadeert in Hollywood.
Foto door: SebastianDavidson.reisreporter.nl

2. Neem een kijkje in de duisternis van de Meramec Caverns

Eén van de bekendste bezienswaardigheden langs de Route 66 zijn de Meramec Caverns. Het grottenstelsel is de grootste op zichzelf staande formatie in de wereld. Je kunt hier ook overnachten en genieten van de weelderige groene omgeving.


3. Het Midpoint

Precies halverwege de weg staat het legendarische Midpoint Cafe. Je kunt deze bar natuurlijk niet overslaan! Maak een tussenstop voor een uitgebreide lunch. De hamburgers hier zijn gigantisch en er wordt een heerlijke Ugly Crust Pie geserveerd. Vergeet niet het je sporen achter te laten op de route en teken hier het gastenboek.
Foto door: Prolifphotog.flickr.com

4. Ga naar de veemarkt Livestock Auction in Amarillo

Als je er dan toch langs rijdt, breng dan meteen een bezoek aan de belangrijkste veemarkt van Texas. Je kunt zien hoe de koeien bij elkaar gedreven worden door de cowboys of in Amarillo zelf een paardrijrit maken.


5. Aanschouw de Grand Canyon

Wat moeten we nog over de Grand Canyon zeggen? De rode rotsformaties zijn bijna onlosmakelijk verbonden met Route 66. Laat je bij de Grand Canyon overweldigen door het landschap van enorme rotswanden en diepe kloven.
Foto door: Kellybaetsen.reisreporter.nl

6.Bezoek Petrified Forest National Park

Op weg langs de Route 66 zul je verschillende landschappen aan je voorbij zien trekken. Eén van die landschappen is het woestijnlandschap van Petrified Forest National Park. Miljoenen jaren geleden stond het hier vol met seqouia bomen. Waarschijnlijk is het het gebied door een vulkaanuitbarsting verwoest en versteenden de bomen onder een laag van vulkaanas, wat nu - miljoenen jaren later - heeft geresulteerd in een prachtig mysterieus landschap.


7. Waag een gokje in showbizzstad Las Vegas

Oké, het is dan niet echt volgens de klassieke route. Maar wijk iets van de weg af richting Las Vegas. Stel je geluk op de proef in de één van de zovele casino's in de hevig verlichte stad.
Foto door: Antwan.reisreporter.nl

Hoofdbeeld door: Trijntje1.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.



deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
10 absurde boetes die je reis behoorlijk kunnen verpesten

27 okt 2016, Wat hier in Nederland een normaal gebruik is, kan strafbaar zijn in een ander land. Leuk die andere culturen en gebruiken, maar houd wel even rekening met bizarre boetes die je vakantie nog weleens een stukje duurder kunnen maken!

2
Interview
Fietsend op zoek naar het echte Amerika

24 okt 2016, Zes maanden. Ruim 10.000 kilometer. Op de fiets. Journalisten Lotte Stegeman en Peter Smolders waagden een fietstocht van Florida naar Alaska. Een behoorlijk zware onderneming. Maar ook een tocht vol hoogtepunten, prachtige landschappen en de mees...

1
Reisnieuws
Op deze hogeschool kun je studeren in diverse werelddelen

20 okt 2016, Stel je voor: een reizende school zonder vaste locatie. Je deelt je eten met nog 100 medeleerlingen en de ruimte die je hebt is één grote zaal. Maar in plaats van het bijwonen van lessen, leer je van de wereld om je heen. Reizen én studeren in ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.