Verenigde Staten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Het vliegtuig van de toekomst

Gepubliceerd: 04 aug 2010
0

Als je benieuwd bent hoe luchtvaart er over een paar decennia uitziet, dan lichten wij alvast een tipje van de sluier op. In april dit jaar presenteerde ruimtevaartorganisatie NASA hét vliegtuig van de toekomst: de 'Supersonic Green Machine'.

Het concept voor dit supersonische vliegtuig is bedacht door een team dat wordt geleid door de Lokheed Martin Corporation. Volgens de ontwerpers is het vliegtuig van de toekomst vooral revolutionair omdat het de supersonische knal dempt die je normaliter hoort als een vliegtuig door de geluidsbarriere gaat. Dit betekent dat de Green Machine minder geluidsoverlast veroorzaakt. Daardoor hoeft het vliegtuig niet onder de snelheid van het geluid te vliegen, waardoor je als passagier sneller op de plaats van bestemming bent.

Verder

Daarnaast is er naar allerlei manieren gekeken om de maximale vliegafstand en de maximale lading te vergroten. Het vliegtuig zal grotere afstanden kunnen afleggen, waardoor er waarschijnlijk geen tussenstops meer nodig zijn.

Groener

Hoewel de naam waarschijnlijk op het uiterlijk van dit futurische groene monster slaat, is ook aan het milieu gedacht. Door nieuwe technieken te implementeren, is ervoor gezorgd dat de jet minder kerosine gebruikt. Dat is goed voor het milieu - en hopelijk ook voor de portemonnee van de reiziger. De enthousiasteling moet echter nog wel even geduld hebben: het kan nog 25 jaar duren voordat het gevaarte de hemel doorsnijdt.
Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Reisnieuws
Bizar. Deze 7 landen bestaan niet écht...

24 feb 2017, Buiten de gebaande paden treden? Met deze zeven landen die niet officieel worden erkend gaat dat zeker lukken!

0
Reisnieuws
Skiër overleeft val van 45 meter en filmde alles

15 feb 2017, Stel je voor: je bent lekker zorgeloos aan het skiën en ineens houdt de berg op. Het overkwam deze pechvogel, die maar liefst vijfenveertig meter naar beneden kukelde! Gelukkig lag er zestig centimeter sneeuw. Zijn GoPro-camera filmde het ongeluk.

0
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.