Verenigde Staten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Het vliegtuig van de toekomst

Gepubliceerd: 04 aug 2010
0

Als je benieuwd bent hoe luchtvaart er over een paar decennia uitziet, dan lichten wij alvast een tipje van de sluier op. In april dit jaar presenteerde ruimtevaartorganisatie NASA hét vliegtuig van de toekomst: de 'Supersonic Green Machine'.

Het concept voor dit supersonische vliegtuig is bedacht door een team dat wordt geleid door de Lokheed Martin Corporation. Volgens de ontwerpers is het vliegtuig van de toekomst vooral revolutionair omdat het de supersonische knal dempt die je normaliter hoort als een vliegtuig door de geluidsbarriere gaat. Dit betekent dat de Green Machine minder geluidsoverlast veroorzaakt. Daardoor hoeft het vliegtuig niet onder de snelheid van het geluid te vliegen, waardoor je als passagier sneller op de plaats van bestemming bent.

Verder

Daarnaast is er naar allerlei manieren gekeken om de maximale vliegafstand en de maximale lading te vergroten. Het vliegtuig zal grotere afstanden kunnen afleggen, waardoor er waarschijnlijk geen tussenstops meer nodig zijn.

Groener

Hoewel de naam waarschijnlijk op het uiterlijk van dit futurische groene monster slaat, is ook aan het milieu gedacht. Door nieuwe technieken te implementeren, is ervoor gezorgd dat de jet minder kerosine gebruikt. Dat is goed voor het milieu - en hopelijk ook voor de portemonnee van de reiziger. De enthousiasteling moet echter nog wel even geduld hebben: het kan nog 25 jaar duren voordat het gevaarte de hemel doorsnijdt.
Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
10 absurde boetes die je reis behoorlijk kunnen verpesten

27 okt 2016, Wat hier in Nederland een normaal gebruik is, kan strafbaar zijn in een ander land. Leuk die andere culturen en gebruiken, maar houd wel even rekening met bizarre boetes die je vakantie nog weleens een stukje duurder kunnen maken!

2
Interview
Fietsend op zoek naar het echte Amerika

24 okt 2016, Zes maanden. Ruim 10.000 kilometer. Op de fiets. Journalisten Lotte Stegeman en Peter Smolders waagden een fietstocht van Florida naar Alaska. Een behoorlijk zware onderneming. Maar ook een tocht vol hoogtepunten, prachtige landschappen en de mees...

1
Reisnieuws
Op deze hogeschool kun je studeren in diverse werelddelen

20 okt 2016, Stel je voor: een reizende school zonder vaste locatie. Je deelt je eten met nog 100 medeleerlingen en de ruimte die je hebt is één grote zaal. Maar in plaats van het bijwonen van lessen, leer je van de wereld om je heen. Reizen én studeren in ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.