Verenigde Staten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Vliegende auto is realiteit

Gepubliceerd: 13 jul 2010
0

Elke autobezitter zal er wel eens van gedroomd hebben: weg kunnen vliegen uit een file. Die droom zou eindelijk werkelijkheid kunnen worden. In navolging van bootauto's, komt vanaf volgend jaar de eerste vliegtuigauto op de markt.

Dromers hoeven niet lang meer te wachten op het verschijnen van de eerste vliegende auto's. In 2011 zal het Amerikaanse bedrijf Terrafugia de eerste 'Transition' afleveren bij zijn eigenaar. Volgens de fabrikant is het voertuig echter geen vliegende auto, maar een rijdend vliegtuig. De Transition is namelijk in het bezit van een vliegtuigmotor. Voor brandstof kan de bestuurder wel gewoon langs het tankstation, de motor loopt namelijk op ongelode benzine. Vliegen mag helaas alleen vanaf officiële vliegvelden. Pas nadat de piloot is geland en de vleugels heeft ingeklapt, mag hij er mee de weg op.

De aanschaf

De meeste mensen zullen nooit de kans krijgen om het voertuig te besturen. Je moet namelijk niet alleen in het bezit zijn van een sportvliegtuigbrevet om hem te mogen besturen, je hebt ook € 180.000 nodig om de Transition te kunnen aanschaffen. Ondanks deze beperkingen voor de toekomstige eigenaren streeft Terrafugia er naar om binnen vijf jaar de productie op te schroeven naar vierhonderd tot vijfhonderd Transitions per jaar.Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Reisnieuws
Ongeluk! Skiër overleeft val van 45 meter en filmde alles

15 feb 2017, Stel je voor: je bent lekker zorgeloos aan het skiën en ineens houdt de berg op. Het overkwam deze pechvogel, die maar liefst vijfenveertig meter naar beneden kukelde! Gelukkig lag er zestig centimeter sneeuw. Zijn GoPro-camera filmde het ongeluk.

0
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1
Reisnieuws
Droom weg bij deze felblauwe meren en baaien

02 feb 2017, Wat is het toch aan de kleur blauw in water, van azuur tot donker, dat ons reizigers zo aantrekt? Is het de associatie met verre oorden? In dat geval weten wij zeker dat deze zes meren en baaien je in vervoering zullen brengen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.