Stewardess wil kind drogeren image
Thierry

Stewardess wil kind drogeren

Bij het taxiën naar de startbaan brabbelde het negentien maanden oude zoontje van Kate Penland herhaaldelijk ‘Dag dag, vliegtuig’. Een stewardess van Continental Express stelde dit niet op prijs en verzocht de moeder om haar peuter's mondje te snoeren door hem een slaapverwekkend middel te geven. Het antwoord was 'nee', maar dit kwam de moeder duur te staan...

Kate Penland weigerde het medicijn met de mededeling dat ze haar zoontje niet zou drogeren om de stewardess een rustige vlucht te gunnen. Enkele medepassagiers kwamen voor haar op. Vervolgens liet de stewardess het vliegtuig weer omkeren en werd Kate Penland met haar zoontje Garren uit het vliegtuig gezet. Het betrof een vlucht van Atlanta naar Oklahoma.

Het slaapverwekkende middel dat de stewardess voorstelde heet Benadryl. Het wordt vooral gebruikt bij allergieën, maar heeft ook slaperigheid tot gevolg. Enige bijeffecten zijn duizeligheid, overgeven of een droge mond.

De vrouw heeft een brief geschreven naar de maatschappij om haar klachten te uiten. Ook is ze geïnterviewd door WSB, een radio station in Atlanta. Express Jet Airlines, die namens Continental deze vlucht verzorgde, gaat de zaak onderzoeken.