Verenigde Staten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Onwerkelijk: oude pretparken

Gepubliceerd: 16 mei 2010
1

In een klein landje als Nederland zullen de restanten van een afgedankt pretpark al snel gesloopt worden om plaats te maken voor bijvoorbeeld een woonwijk. In de rest van de wereld laat men gesloten pretparken vaak tientallen jaren langzaam vergaan.

De verlaten pretparken zijn een paradijs voor fotografen, met de surrealistisch aandoende stilstaande achtbanen en botsautootjes die in een verloren groepje bij elkaar staan. Zo is er de website Defunctparks.com. Oprichter Joel Styler reist al zo’n vijftien jaar door de Verenigde Staten om foto’s te maken van gesloten parken.

Action Park

Eén van Amerika’s meest beruchte gesloten parken is Action Park in New Jersey. Volgens velen was dit het gevaarlijkste pretpark ter wereld. Botbreuken, brandwonden en andere verwondingen waren aan de orde van de dag. In het park zouden minstens zes doden zijn gevallen.

Alpine Slide

Populairste attractie van Action Park was de Alpine Slide. Volgens de parkbeheerders absoluut veilig, maar goed voor het merendeel van de rechtszaken tegen het park. Bezoekers bestuurden zelf de karretjes op een betonnen baan en verloren al snel de controle. Tussen 1984 en 1985 leverde dit tenminste 14 botbreuken en 26 hoofdwonden op.

Looping

De Looping Water Slide, een waterglijbaan met een complete looping erin, werd binnen een maand al gesloten wegens onveiligheid. Het park sloot om overduidelijke redenen in 1996 haar deuren. Een nieuwe eigenaar nam in 1998 de waterattracties opnieuw in gebruik, onder de naam 'Mountain Creek Waterpark'. Hij schijnt de veiligheidsvoorschriften wél na te leven. Bekijk de foto’s van het verlaten Action Park.

Promofilmpje

Hoe leuk was Action Park? Bekijk hier een promofilmpje uit 1983:


Ongelukken

Er zijn overigens niet alleen mensen met een fascinatie voor verlaten pretparken, maar ook mensen met een fascinatie voor pretparkongelukken. Op de website Rideaccidents.com staat een actueel overzicht. Laatste melding: op vier mei hingen vijf mensen twintig minuten lang ondersteboven in een achtbaan in Engeland.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Reisnieuws
Ongeluk! Skiër overleeft val van 45 meter en filmde alles

15 feb 2017, Stel je voor: je bent lekker zorgeloos aan het skiën en ineens houdt de berg op. Het overkwam deze pechvogel, die maar liefst vijfenveertig meter naar beneden kukelde! Gelukkig lag er zestig centimeter sneeuw. Zijn GoPro-camera filmde het ongeluk.

0
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1
Reisnieuws
Droom weg bij deze felblauwe meren en baaien

02 feb 2017, Wat is het toch aan de kleur blauw in water, van azuur tot donker, dat ons reizigers zo aantrekt? Is het de associatie met verre oorden? In dat geval weten wij zeker dat deze zes meren en baaien je in vervoering zullen brengen.

0

Reacties van bezoekers Reageer

amsterdam1977

Door: amsterdam1977 • Geplaatst op

Zo te zien is de link al zo'n 8 jaar niet geupdate, daarom hier een andere suggestie van iets korter geleden: http://www.darkroastedblend.com/2008/01/abandoned-amusement-parks.html

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.