Verenigde Staten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Onwerkelijk: oude pretparken

Gepubliceerd: 16 mei 2010
1

In een klein landje als Nederland zullen de restanten van een afgedankt pretpark al snel gesloopt worden om plaats te maken voor bijvoorbeeld een woonwijk. In de rest van de wereld laat men gesloten pretparken vaak tientallen jaren langzaam vergaan.

De verlaten pretparken zijn een paradijs voor fotografen, met de surrealistisch aandoende stilstaande achtbanen en botsautootjes die in een verloren groepje bij elkaar staan. Zo is er de website Defunctparks.com. Oprichter Joel Styler reist al zo’n vijftien jaar door de Verenigde Staten om foto’s te maken van gesloten parken.

Action Park

Eén van Amerika’s meest beruchte gesloten parken is Action Park in New Jersey. Volgens velen was dit het gevaarlijkste pretpark ter wereld. Botbreuken, brandwonden en andere verwondingen waren aan de orde van de dag. In het park zouden minstens zes doden zijn gevallen.

Alpine Slide

Populairste attractie van Action Park was de Alpine Slide. Volgens de parkbeheerders absoluut veilig, maar goed voor het merendeel van de rechtszaken tegen het park. Bezoekers bestuurden zelf de karretjes op een betonnen baan en verloren al snel de controle. Tussen 1984 en 1985 leverde dit tenminste 14 botbreuken en 26 hoofdwonden op.

Looping

De Looping Water Slide, een waterglijbaan met een complete looping erin, werd binnen een maand al gesloten wegens onveiligheid. Het park sloot om overduidelijke redenen in 1996 haar deuren. Een nieuwe eigenaar nam in 1998 de waterattracties opnieuw in gebruik, onder de naam 'Mountain Creek Waterpark'. Hij schijnt de veiligheidsvoorschriften wél na te leven. Bekijk de foto’s van het verlaten Action Park.

Promofilmpje

Hoe leuk was Action Park? Bekijk hier een promofilmpje uit 1983:


Ongelukken

Er zijn overigens niet alleen mensen met een fascinatie voor verlaten pretparken, maar ook mensen met een fascinatie voor pretparkongelukken. Op de website Rideaccidents.com staat een actueel overzicht. Laatste melding: op vier mei hingen vijf mensen twintig minuten lang ondersteboven in een achtbaan in Engeland.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
10 absurde boetes die je reis behoorlijk kunnen verpesten

27 okt 2016, Wat hier in Nederland een normaal gebruik is, kan strafbaar zijn in een ander land. Leuk die andere culturen en gebruiken, maar houd wel even rekening met bizarre boetes die je vakantie nog weleens een stukje duurder kunnen maken!

2
Interview
Fietsend op zoek naar het echte Amerika

24 okt 2016, Zes maanden. Ruim 10.000 kilometer. Op de fiets. Journalisten Lotte Stegeman en Peter Smolders waagden een fietstocht van Florida naar Alaska. Een behoorlijk zware onderneming. Maar ook een tocht vol hoogtepunten, prachtige landschappen en de mees...

1
Reisnieuws
Op deze hogeschool kun je studeren in diverse werelddelen

20 okt 2016, Stel je voor: een reizende school zonder vaste locatie. Je deelt je eten met nog 100 medeleerlingen en de ruimte die je hebt is één grote zaal. Maar in plaats van het bijwonen van lessen, leer je van de wereld om je heen. Reizen én studeren in ...

0

Reacties van bezoekers Reageer

amsterdam1977

Door: amsterdam1977 • Geplaatst op

Zo te zien is de link al zo'n 8 jaar niet geupdate, daarom hier een andere suggestie van iets korter geleden: http://www.darkroastedblend.com/2008/01/abandoned-amusement-parks.html

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.