Verenigde Staten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

FOTO: Grootste cruiseschip klaar

Gepubliceerd: 19 nov 2009
0

's Werelds grootste cruiseschip ligt in Florida klaar voor vertrek. Met de tropische naam 'Oasis of the Seas', is de eerste bestemming van het schip zeer passend. Het 5400 passagiers tellende schip vaart op haar eerste reis af naar de Caribische eilanden.

Momenteel wordt de Oasis of the Seas klaargemaakt voor vertrek in de haven van Fort Lauderdale, Florida. Het luxe cruiseschip bevat 21 zwembaden, een aquapark, een golfbaan en een casino. En wie altijd al had willen schaatsen in de Caribbean kan zijn hart ophalen met de ijsbaan op het schip.

Drijvend dorp

De Oasis lijkt meer op een drijvende stad dan op een schip. Ze bestaat uit 16 verdiepingen en heeft zelfs zeven themawijken, waaronder een spawijk. Ook is er voor de natuurliefhebbers die iets anders willen zien dan water, een Central Park aangelegd met echte bomen en planten.

Inwijding

In Florida zijn ze al dagen onder de indruk van het cruiseschip. Iedereen probeerde een glimp te vangen van de Oasis, wat leidde tot enorme chaos op de wegen. Deze week wordt het schip ingewijd met een groot feest, waarbij popster Rihanna een optreden geeft en de populaire talkshow 'Good Morning America', een live show vanaf het schip uitzendt.
Foto's door: Oasisoftheseas.com

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Interview
Fietsend op zoek naar het echte Amerika

24 okt 2016, Zes maanden. Ruim 10.000 kilometer. Op de fiets. Journalisten Lotte Stegeman en Peter Smolders waagden een fietstocht van Florida naar Alaska. Een behoorlijk zware onderneming. Maar ook een tocht vol hoogtepunten, prachtige landschappen en de mees...

0
Reisnieuws
Op deze hogeschool kun je studeren in diverse werelddelen

20 okt 2016, Stel je voor: een reizende school zonder vaste locatie. Je deelt je eten met nog 100 medeleerlingen en de ruimte die je hebt is één grote zaal. Maar in plaats van het bijwonen van lessen, leer je van de wereld om je heen. Reizen én studeren in ...

0
Reisnieuws
De 10 ruigste nationale parken in de VS

18 okt 2016, Ben je op zoek naar avontuur in de VS? Dan zijn deze nationale parken zeker de moeite waard! Neem een kijk in de wildste en meest ongerepte parken van het land.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.