Joelende peuter vliegtuig uitgezet image
Ben.g.weber

Joelende peuter vliegtuig uitgezet

Een moeder is met haar tweejarige dreumes prompt het vliegtuig uitgezet nadat de knaap iets te enthousiast was bij het opstijgen.

De 38-jarige moeder en haar tweejarige zoon stapten in een vliegtuig van het Amerikaanse Southwest Airlines voor een vlucht van Texas naar San Jose. Doordat het jochie al voor vertrek zo uitgelaten was dat hij enthousiast schreeuwde, werden ze zonder pardon uit het toestel verwijderd.

Enthousiast

Het knaapje was door het dolle heen en schreeuwde 'Go! Plane, go!' en 'Ik wil naar mijn papa!', toen het vliegtuig in beweging werd gezet. Voor een aantal passagiers waren hierdoor de veiligheidsinstructies nauwelijks hoorbaar. Zij deden hun beklag bij de crew, waarop de piloot besloot terug te keren naar de vertrekhal. Hier werd het tweetal het vliegtuig uitgezet, waarna de piloot een tweede poging ondernam om op te stijgen naar San Jose.

Excuses

Chris Mainz van vliegtuigmaatschappij Southwest Airlines heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en hij vertelde de zender MSNBC dat de moeder van het kind, Pamela Root, de vlucht terugbetaald heeft gekregen. Daarbij kreeg ze ook een reisbon van $ 300 ( ongeveer € 200). Volgens Mainz is het ongewoon om een kind uit een vliegtuig te zetten.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.