Verenigde Staten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Mini-caravan achter de fiets

Gepubliceerd: 18 sep 2009
0

Een caravan waar alles inzit wat je als reiziger nodig hebt, die niet meer dan 45kg weegt en achter je fiets past. Paul Elkins uit Washington heeft de compacte caravan ontworpen en gebouwd voor zijn reis naar de Nevada woestijn.

“Ik heb materialen gebruikt die ik nog had liggen, zoals aluminium en plastic??, zegt Paul. Ondanks de gerecyclede materialen is het mini huis op wielen enorm sterk. “De caravan heeft windsnelheden van 96 km per uur overleefd en temperaturen van 100 graden Celsius moeten verduren en hij heeft dat prima gedaan??, vertelt de trotse uitvinder.

Complete inboedel

De mini-caravan bevat onder andere een douche, een bed, een vrieskist, een uitklaptafel en zelfs een ventilator. “Het heeft alle gemakken van thuis??, vindt Paul. “Behalve een wc voor de grotere boodschap.??

Sterren kijken

Ook heeft de Amerikaanse reiziger nog een leuk detail toegevoegd aan zijn praktische huis op wielen. Aan de zijkant steekt een doorzichtige bubbel uit de caravan. Dit is het hoofdeinde van zijn bed en is gemaakt om 's nachts de sterren te kunnen bewonderen terwijl Paul in slaap valt.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
10 absurde boetes die je reis behoorlijk kunnen verpesten

27 okt 2016, Wat hier in Nederland een normaal gebruik is, kan strafbaar zijn in een ander land. Leuk die andere culturen en gebruiken, maar houd wel even rekening met bizarre boetes die je vakantie nog weleens een stukje duurder kunnen maken!

2
Interview
Fietsend op zoek naar het echte Amerika

24 okt 2016, Zes maanden. Ruim 10.000 kilometer. Op de fiets. Journalisten Lotte Stegeman en Peter Smolders waagden een fietstocht van Florida naar Alaska. Een behoorlijk zware onderneming. Maar ook een tocht vol hoogtepunten, prachtige landschappen en de mees...

1
Reisnieuws
Op deze hogeschool kun je studeren in diverse werelddelen

20 okt 2016, Stel je voor: een reizende school zonder vaste locatie. Je deelt je eten met nog 100 medeleerlingen en de ruimte die je hebt is één grote zaal. Maar in plaats van het bijwonen van lessen, leer je van de wereld om je heen. Reizen én studeren in ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.