Verenigde Staten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Puber breekt zeilrecords

Gepubliceerd: 17 jul 2009
0

De Amerikaanse Zac Sunderland is amper 17 jaar maar heeft zijn eerste reis rond de wereld er al op zitten. Met zijn solo-zeiltocht heeft hij een nieuw record gevestigd: hij mag zich de jongste avonturier ooit noemen die deze prestatie heeft kunnen voltooien.

Op 14 juni 2008 vertrok Zac op 16-jarige leeftijd vanuit de havens van Los Angeles om de reis van zijn leven te maken. Dertien maanden later keerde hij in diezelfde haven terug, maar nu onder grote publieke belangstelling.

Satellietverbinding

Sunderland's reis telden in totaal 28.000 zeemijlen (51.860 kilometer). Tijdens zijn tocht kreeg hij te maken met technische problemen, hevige stormen, aanvallen van haaien en naderende piraten. Familie en vrienden van de jonge zeiler hebben zich gelukkig niet al te grote zorgen hoeven maken. Sunderland stond namelijk via een satellietverbinding voortdurend in contact met het thuisfront.

Guiness Book of Records

Met zijn buitengewone prestatie heeft Sunderland de Australiër Jesse Martin uit de boeken verdrongen. Martin was 18 (en 41 dagen) toen hij de wereld rond zeilde. De vraag is echter hoe lang Zac dit record zal behouden. Er zijn namelijk meerdere jongelingen in de race om deze titel. Op het moment zeilt een Britse tiener in zijn eentje rond de wereld, hij is een paar maanden jonger dan de Amerikaan.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Reisnieuws
Op deze hogeschool kun je studeren in diverse werelddelen

20 okt 2016, Stel je voor: een reizende school zonder vaste locatie. Je deelt je eten met nog 100 medeleerlingen en de ruimte die je hebt is één grote zaal. Maar in plaats van het bijwonen van lessen, leer je van de wereld om je heen. Reizen én studeren in ...

0
Reisnieuws
De 10 ruigste nationale parken in de VS

18 okt 2016, Ben je op zoek naar avontuur in de VS? Dan zijn deze nationale parken zeker de moeite waard! Neem een kijk in de wildste en meest ongerepte parken van het land.

0
Interview
1. Ambassadeur De Haas tipt 10 fotogenieke landschappen

13 okt 2016, Mieke de Haas is al drie jaar lid van de Columbus Reisreporter community. In 2014 werd ze reisreporter van het jaar en sleepte daarmee de titel als ambassadeur voor Columbus in de wacht. Het fotograferen van landschappen heeft vooral haar belangst...

7

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.