Verenigde Staten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Puber breekt zeilrecords

Gepubliceerd: 17 jul 2009
0

De Amerikaanse Zac Sunderland is amper 17 jaar maar heeft zijn eerste reis rond de wereld er al op zitten. Met zijn solo-zeiltocht heeft hij een nieuw record gevestigd: hij mag zich de jongste avonturier ooit noemen die deze prestatie heeft kunnen voltooien.

Op 14 juni 2008 vertrok Zac op 16-jarige leeftijd vanuit de havens van Los Angeles om de reis van zijn leven te maken. Dertien maanden later keerde hij in diezelfde haven terug, maar nu onder grote publieke belangstelling.

Satellietverbinding

Sunderland's reis telden in totaal 28.000 zeemijlen (51.860 kilometer). Tijdens zijn tocht kreeg hij te maken met technische problemen, hevige stormen, aanvallen van haaien en naderende piraten. Familie en vrienden van de jonge zeiler hebben zich gelukkig niet al te grote zorgen hoeven maken. Sunderland stond namelijk via een satellietverbinding voortdurend in contact met het thuisfront.

Guiness Book of Records

Met zijn buitengewone prestatie heeft Sunderland de Australiër Jesse Martin uit de boeken verdrongen. Martin was 18 (en 41 dagen) toen hij de wereld rond zeilde. De vraag is echter hoe lang Zac dit record zal behouden. Er zijn namelijk meerdere jongelingen in de race om deze titel. Op het moment zeilt een Britse tiener in zijn eentje rond de wereld, hij is een paar maanden jonger dan de Amerikaan.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Reisnieuws
Ongeluk! Skiër overleeft val van 45 meter en filmde alles

15 feb 2017, Stel je voor: je bent lekker zorgeloos aan het skiën en ineens houdt de berg op. Het overkwam deze pechvogel, die maar liefst vijfenveertig meter naar beneden kukelde! Gelukkig lag er zestig centimeter sneeuw. Zijn GoPro-camera filmde het ongeluk.

0
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1
Reisnieuws
Droom weg bij deze felblauwe meren en baaien

02 feb 2017, Wat is het toch aan de kleur blauw in water, van azuur tot donker, dat ons reizigers zo aantrekt? Is het de associatie met verre oorden? In dat geval weten wij zeker dat deze zes meren en baaien je in vervoering zullen brengen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.