VIDEO: Luxe vlucht voor huisdier image
Wolkje

VIDEO: Luxe vlucht voor huisdier

Amerikaanse reizigers hoeven hun huisdieren voortaan niet meer in de laadruimte achter te laten. Vanaf volgende week hebben de geliefde dieren namelijk hun eigen vliegmaatschappij: met Pet Airways kunnen honden en katten comfortabel reizen tussen New York, Washington, Chicago, Denver en Los Angeles.

Veel baasjes laten vaak met pijn in het hart hun huisdier achter om ze vervolgens na een lange rit verward weer op te halen. Laadruimtes zijn vaak te koud of te warm en kunnen de dieren behoorlijk ontredderen. Pet Airways wil een einde maken aan het onbehagen van honden en katten op reis en heeft daarom speciale vliegtuigen laten maken die de dieren een luxe vlucht garanderen.

Vijftig kooien

Pet Airways maakt gebruik van kleine vliegtoestellen die normaal gesproken 19 passagiers kunnen vervoeren. Hierin zijn vijftig kooien geplaatst die uitsluitend bestemd zijn voor honden en katten. Ieder kwartier worden de kooien gecontroleerd en de baasjes kunnen de vlucht via de website van Pet Airways volgen. Mensen zijn aan boord namelijk niet toegestaan.

Oprichters Pet Airways

De oprichters van de huisdierenmaatschappij kwamen op het idee toen ze problemen ondervonden bij het vervoeren van hun eigen hond. Wanneer het beest de laadruimte weer uitkwam, was ze niet meer zichzelf, aldus een van de oprichters. Jaarlijks raken duizenden dieren gewond omdat ze 'als bagage behandeld worden'. Daar moest wat aan gedaan worden, moeten de oprichters hebben gedacht.


Voor de komende twee maanden zijn de tickets voor Pet Airways uitverkocht. Het goedkoopste ticket bedraagt 149 dollar.