Gezonken schip nieuwe attractie image
Happynessie

Gezonken schip nieuwe attractie

De Gen. Hoyt S. Vandenberg, een schip gebruikt in de Tweede Wereldoorlog, werd afgelopen woensdag tot zinken gebracht. De Amerikaanse regering hoopt meer winst te maken met deze nieuwe toeristische trekpleister.

Het schip van 17.000 ton werd door middel van tientallen explosieven aan boord aan het zinken gebracht. Er gingen maanden aan voorbereiding vooraf om ervoor te zorgen dat dit veilig zou verlopen. Het schip bevindt zich zeventig meter onder helderblauw water en zal een prachtige bezichtiging zijn voor duikers en snorkelaars.

Milieubewust
Het idee is niet alleen om meer toeristen te trekken, maar ook om het zeeleven te beschermen. Er zal meer koraal aangroeien, waardoor er meer zuurstof wordt gecreëerd. Hierdoor zal het zeeleven in dit gebied langer blijven bestaan.

Recessie
Door de recessie is het aantal toeristen in Florida de afgelopen maanden flink gedaald. Voor deze actie is er veel geld op tafel gelegd. Het project kostte ruim zes miljoen euro. De verwachting is wel dat er ieder jaar vijf miljoen euro verdiend kan worden aan bezoeken van lokale bewoners en toeristen.