Cheeta ontsnapt in vliegtuig image
PatrickF

Cheeta ontsnapt in vliegtuig

Een bagagemedewerker van Delta Airlines in Atlanta kreeg de schrik van haar leven toen ze het bagageruim opende en daar een loslopende cheeta zag. De één jaar oude cheeta en haar zusje waren vanuit Portland op weg naar een dierentuin in Memphis. Het roofdier wist tijdens de vlucht te ontsnappen uit zijn kooi.

Het incident
De cheeta’s werden in houten kratten tussen de passagiersbagage vervoerd. ‘Ze vertelden ons dat er een cheeta was ontsnapt in het bagageruim en het vliegtuig in de hangar moest blijven tot er iemand gearriveerd was die het dier kon verdoven’, aldus een passagier. Medewerkers van Atlanta Zoo haalden het beest uiteindelijk op en brachten het per vrachtwagen naar de dierentuin van Memphis. ‘Het was een opmerkelijk incident', verklaarde een woordvoerder van Delta Airlines. 'Het heeft alleen voor wat vertraagde bagage gezorgd. Er zijn geen koffers en tassen beschadigd.’

Snelste landdier ter wereld
De cheeta is een groot katachtig roofdier dat in het wild alleen nog voorkomt in Afrika en Iran. De cheeta staat bekend als het snelste landdier ter wereld. Binnen vier seconden kan hij een snelheid van 100 kilometer per uur halen. Hij vangt zijn prooi door het dier langzaam met gebogen hoofd te benaderen. Op 50 meter afstand zet hij ineens de sprint in. Als hij dichtbij genoeg is, slaat hij de achterpoot van zijn prooi weg, waardoor deze struikelt. De cheeta bijt dan net zolang in de keel van zijn prooi tot deze stikt. Dit kan hij wel twintig minuten volhouden.

Foto: Cheeta, door ruurd.reisreporter.nl