Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hummingbird close up

Arizona,
Verenigde Staten


Voordat ik vertrok naar de verenigde staten had ik goede hoop een Kolibrie te kunnen fotograferen. Als ik Mary Jo van Ash canyon bed and breakfast mocht geloven was september een uitstekende maand en waren er continu wel tientallen kolibries in haar tuin te vinden.

Toch ging ik enigsinds sceptisch op pad want de vogeltjes zijn zo snel en klein dat het moeilijk is ze te fotograferen. Zou het niet ook een truc zijn om mensen te lokken en heeft iedereen toevallig een slechte dag getroffen als ze daar komen. Nu ik er geweest ben kan ik op die vragen antwoorden geven.

Nee, het is absoluut niet gelogen dit is misschien wel de beste plek te wereld om kolibries te fotograferen.

Ja het is ontzettend moeilijk om ze vast te leggen en helemaal als je dat dan haar scherp wilt doen!

Al met al heb ik me een dag geweldig vermaakt met uiteindelijk ongeveer 15 foto's die naar mijn mening echt gelukt zijn. Ongeveer 2 foto's per uur als ik bekijk hoelang ik er geweest ben. Dat laat ook maar eens duidelijk zien hoe moeilijk de vogeltjes te fotograferen zijn.

Deze foto was wel één van mijn hoogte punten. Een close up was bijna onmogelijk omdat ze amper stil zaten. Toen het tegen het eind van de dag gelukt was ben ik ook gestopt. Dit was de foto die ik wilde hebben voordat ik mijn spullen zou inpakken....