Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Saguaro National Park, 2 in 1

Arizona,
Verenigde Staten


Het Saguaro National Park bestaat in feite uit 2 delen die redelijk ver uit elkaar gelegen zijn en is 1 van de grote cactusparken in de staat Arizona. Je hebt een westelijk deel dat op 24km ten westen en een oostelijk deel dat op 32 km ten oosten ligt van Tucson. Beide delen zijn geopend van 7u tot zonsondergang en als je de cactussen wil fotograferen met zonsondergang is het best om een plaats vlakbij de ingang te nemen of net erbuiten.
De toegangsprijs bedraagt 10$ per wagen en is geldig voor 7 dagen. Te voet of met de fiets betaal je 5$ per persoon.
Dit park staat bekend om zijn grote aantallen saguaro cactussen. Ze komen enkel voor in de sonora woestijn. Het is de grootste cactussensoort en ze kunnen tot 15m hoog worden. Ze groeien ook zeer traag zodat ze na 150 jaar pas de maximum hoogte bereikt hebben. Ze kunnen in extreem droge omstandigheden overleven. Zo voorziet 1 regenbui de cactus van water voor 2 jaar.
De beste periode om dit park te bezoeken is van eind april tot juni omdat er dan vele cactussen in bloei staan. Het kan dan ook zeer warm zijn want de temperaturen zijn dan gemiddeld 40°C. Dan is het ook aan te raden om heel vroeg of in de late namiddag een bezoekje te brengen. Als je het wat frisser wil hebben is de beste periode van november tot april. Door beide delen van het park loopt een loop road, 5 mijl in het westen en 8 mijl in het oosten, waar je met je wagen tussen de cactussen kan rijden. Er zijn ook een aantal hiking trails voorzien om te voet tussen deze reuzen te kunnen lopen. We hebben beide delen bezocht maar onze voorkeur gaat toch uit naar het oostelijke deel dat heel wat groter en mooier is dan het westelijke. Nutsvoorzieningen zijn er enkel in de visitor centers die er in beide delen zijn. Kampeermogelijkheden zijn er in de parken niet en logies zijn er overvloedig in Tucson. Een voordeel voor het westelijke deel is dat er in de buurt nog wat andere dingen te doen zijn vooral als je met kinderen reist. Zo is er vlakbij het sonora desert museum waar je de verschillende diersoorten van de woestijn kan bekijken.
De [url="http://www.nps.gov/sagu/index.htm" target="_blank"]link[/url] naar de website van het park.
[url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde_staten/arizona/reisreporter/fotos/315781.html" target="_blank"]Foto1[/url]