Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Over autoverhuurbedrijven en back roads in de VS.

Arizona,
Verenigde Staten


Eindelijk klaarheid in de erwtensoep! Vergeet het huren van een 4WD bij een van de autoverhuurbedrijven!! Ze bieden je een SUV aan maar of die ook een vierwielaandrijving heeft is afwachten!! Zo verging het ons dit jaar,met in het achterhoofd de plannen om redelijk wat back roads te doen huurden we een SUV.In Seattle stond de Dodge klaar,een bakkebeest van een auto(we waren tenslotte met drie)en al vlug bleek dat het bakkebeest alles behalve een aangename wagen en ten overvloede ook nog kort van adem was.En,een simpele 2WD !!
Klagen heeft geen zin want vermits je met die huurwagen niet op back roads mag,waarom heb je dan een 4x4 nodig??

In Escalante(het mekka van de back roads)zag ik toevallig een reklamefoldertje hangen in een benzinestation,een plaatselijk bedrijfje verhuurde jeeps om off road te rijden.

Eenmaal in Page hadden we echt nood aan een dergelijke wagen en enig speurwerk bracht ons bij Carls Marine Rentals die behalve boten ook nog als enige in Page enkele jeeps verhuurde.
Het was vlug geregeld,voor 170$,verzekering inbegrepen,mochten we tot de volgende morgen de Grand Cherokee gebruiken op alle back roads die we maar wensten.De verhuurder bleek een heel aangename man die uitgebreid de moeite nam om ons de weg uit te tekenen en waardevolle tips mee te geven.
Het bleek een succes,de wagen baande zich een weg door alle terrein,over rotsige bodem en diep zand tot rivierbeddingen toe.
Misschien niet echt goedkoop maar als je een gewone wagen huurt en dan plaatselijk een 4WD dan ben je op het einde van je reis niet duurder af dan bij het huren van zo'n nutteloze SUV.

Bij de drop off van de Dodge nog eens ten overvloede geinformeerd bij Alamo en nee,ze kunnen je geen 4x4 garanderen...je kan geluk hebben maar het is afwachten!!