Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Aan de rand van de afgrond!

Arizona,
Verenigde Staten


Aan de rand van de afgrond is een spreekwoord wat zo'n beetje het volgende inhoudt: 'dreigen op te houden te bestaan' of 'bijna kapot zijn'.........

Voor dit leuke, lieve en schattige eekhoorntje ga ik er natuurlijk vanuit dat bovenstaande niet geldt en dat ie gewoon rustig aan de rand van de afgrond nieuwsgierig zit te wezen.
Dit eekhoorntje zit net als ons te genieten van het uitzicht over de Grand Canyon, nou ja.......het beestje zal zich wel meer bezig houden met het vinden van iets eetbaars ;-)

De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees. De Colorado erodeert ongeveer 16 cm per 1000 jaar. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Het gesteente dat nu bloot komt te liggen is volgens metingen ca. 2 miljard jaar oud. Het is een onderdeel van de Grand Staircase.