Alaska

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Northwestern Fjord Tour

Alaska,
Verenigde Staten


De Northwestern Fjords Tour, is een cruise waar we al heel lang naar uit hadden gekeken
Deze cruise gaat verder in het Kenai Fjords Nationaal Park dan elke andere dagtoer! Je komt letterlijk op plaatsen die maar heel weinig mensen gaan zien.

Kenai Fjords Nationaal Park is een plek waar je zeker veel wildlife gaat zien, vogels, walvissen, zeeotters, dolfijnen en orka's zijn enkele van de prachtige dieren die je met een beetje geluk gaat zien. Deze toer brengt je ook naar drie zogenaamde 'Tide Water Glaciers', gletsjers die in de zee uitmonden en verschillende alpine gletsjers (die dus niet in zee uitmonden). Hij eindigt bij de schitterende Northwestern Fjords, waarna je weer omkeert richting de haven

De cruise vertrekt dagelijks om 9.00 (tussen juni en september) en duurt ongeveer 9 uur. Je maakt ongeveer een rondje van 250 kilometer. Kosten zijn $184,- per persoon, maar daar is ontbijt, lunch en koffie en thee bij inbegrepen. Wij hadden ruim van te voren geboekt bij Kenai Fjord Tours zodat we zeker een plekje hadden op deze machtige trip.

Wij hadden onderweg veel regen en het was erg koud, dus mijn tip is neem warme, water en winddichte kleding mee, zorg voor voldoende lensdoekjes om alles droog en schoon te maken. Maar vooral geniet!

Meer weten over deze bijzonder ontmoeting? http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde_staten/alaska/reisreporter/blogs/7475.html