Alaska

2. Going to Valdez

imac1963 was hier op 2012-08-03 Gepost op: 2012-09-07 3 reacties.
Dinsdag 10 juli - Eindelijk is het zover. Bij de verhuurder aangekomen van onze RV (Recreation Vehikel, het heeft 3 dagen geduurd voordat we de betekenis ervan wisten) ziet Junior onze camper al staan en roept meteen dat het een super camper is. Hij heeft namelijk raampjes in zijn slaapgedeelte boven de bestuurder). De standaard uitrusting laat echter te wensen over. Wat bij de vorige camper standaard was zit hier niet bij, niet eens een vaatdoek, waslijn e.d.. We moeten dus nog wat extra spullen aan ons boodschappenlijstje toevoegen. Gelukkig is er een Wallmart supermarkt vlakbij. In de winkel verbaast Junior zich over een aantal zaken. Margarine verkopen ze in 5 liter emmers, de chips verpakking zijn zo groot dat je met 1 zak een heel voetbalteam kan voorzien, maar het meeste vreemde kwamen we tegen in de recreatie- en sportafdeling. Pistolen en geweren in alle soorten en maten. Het moet niet gekker worden.
Na een halfuurtje rijden komen we bij onze eerste camping aan. De standaard rolverdeling is meteen zichtbaar; Monique pakt de tassen en koffers uit en de mannen stoken een vuurtje. Junior is helemaal in z'n element.

Woensdag 11 Juli - Via de Glenn Highway rijden we richting Glennallen. Deze highway wordt volgens velen één van de mooiste wegen ter wereld genoemd. Hij is inderdaad prachtig met de vele wit besneeuwde bergtoppen om ons heen. Halverwege rijden we lang een fantastische mooie gletsjer de Matanuska Glactier. Op de terugweg zullen we hier een wandeling maken.. Bij Glennallen vervolgens we onze weg naar Copper Centre. Hier is het nu King Salmon hoogseizoen. Overal waar je kijkt staan mensen te vissen. Langs de oever worden de zalmen gefileerd.

Donderdag 12 Juli - Vandaag rijden we in de regen naar Valdez. De plek waar onze 3 daagse kano avontuur zal starten. Er zijn meerdere campgrounds in Valdez, maar helaas zijn ze allemaal even troosteloos. Alle campers staan naast elkaar opgesteld midden in het dorp. Junior maakt zich grote zorgen. Hij ziet nergens fire pits. Gelukkig was deze zorg ongegrond.

Vrijdag 13 Juli Valdez - Vandaag hebben we een relax dag. Junior is de hele dag met z'n vuurtje bezig. Wij laten hem af en toe alleen om een kopje koffie te drinken (helaas is er geen Starbucks in Valdez). Aan het einde van de dag worden we door onze 2 vrouwelijke gidsen (Liz en Elyse) gebrieft over onze kano tocht. We zitten bibberend buiten en krijgen veel informatie te verwerken, maar er is 1 ding wat ons bij blijft. Waar we gaan kanoën zal het 10 tot 15 graden kouder zijn dan in Valdez. En daar is het maar 15 graden. Kortom er staan ons een paar koude nachten te wachten.

Wordt vervolgd met….. Columbia Glacier 3 daagse Kajaktour
0
3

Foto's bij dit blog

Ongezellig camping in Valdez
Onderweg van Anchorage naar Glennallen
Copper Center, vissers in de rivier
Alle blogs van imac1963
 

3 reactie(s) bij "2. Going to Valdez"

 • profile image comment

  Goed te lezen dat jullie ook de ouderwetse rolverdeling hebben. Dat ze vuurwapens in supermarkten verkopen is te gek voor woorden. Ben benieuwd wat jullie nog meer zijn tegenkomen.

  Door McJohnsen • geplaatst op 2012-09-12 10:13:10
 • profile image comment

  Die vuurtjes hebben jullie wel nodig! In de Wallmart nog extra warme kleding aangeschaft?

  Door corriedewinter • geplaatst op 2012-09-08 13:14:06
 • profile image comment

  Dat lijkt me wel bizar shoppen in zo'n supermarkt... Ik ben nieuwsgierig naar het ijskoude kano avontuur! Mooie foto's ook, is dat Junior op de linkerfoto bij de camper?

  Door EvanderHel • geplaatst op 2012-09-08 09:42:52

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.