Virginia

Virginia ligt in het oosten van de Virginia, aan de Atlantische kust. Het oosten van deze staat is vrij vlak, terwijl het westen wordt gedomineerd door de hoogvlaktes van de Appalachen. Richmond is de hoofdstad van deze staat die een oppervlakte heeft van 110.862 vierkante kilometer. Omdat de nationale hoofdstad op een steenworp afstand ligt, vind je in Virginia relatief veel instellingen van de federale overheid. Zo staat in Langley bijvoorbeeld het hoofdkwartier van de CIA.

Informatie over Virginia

Beste foto's & tips van Virginia

'291266' door wereldreizegers '291266' door wereldreizegers

Verenigde StatenVirginia

Verenigde StatenVirginia

Luray caverns...druip

wereldreizegers

Luray druipsteengrotten bij de plaats new-market in Virginia deze worden gezien als een van de 3 mooiste druipsteengrotten ter wereld,zijn zeker aan te raden in combinatie met de Indean summer (oktober) met zijn prachtige herfstkleuren.

'410618' door hardom '410618' door hardom

Verenigde StatenVirginia

Verenigde StatenVirginia

Mabry Mill

hardom

Mabry Mill ligt aan de Blue Ridge Parkway in de staat Virginia. De parkweg is ruim 750 km lang en loopt over de Appolachian Mountains, de bergrug aan de oostkant van de VS. De weg begint bij de Skyline Drive in Virginia en eindigt in de Great Smoky mountains NP. Een rustige weg en een echte aanrader.

'545752' door ALopezBlanco '545752' door ALopezBlanco

Verenigde StatenVirginia

Verenigde StatenVirginia

Loop een stukje van d

ALopezBlanco

Van de meer dan 2000 miles van de Appalachen Trail (AT) loopt 101 miles door Shenandoah NP. Als je dit park bezoekt moet je op zijn minst een klein stukje van deze trail hebben gelopen. Er zijn een aantal wandelingen waarbij je een deel van de AT loopt. Dit is goed aangegeven middels een speciaal teken, A en T door elkaar, en met witte stippen op de bomen. Wij liepen de Black Rock Summit trail volgens het NP krantje 'a leg stretcher to fantastic views'. Een korte wandeling van slechts 1 miles die volledige over de AT gaat met als eindpunt een bizar stuk met op elkaar gestapelde rotsen met idd een fantastisch uitzicht!

Laat kaart zien