Vermont

Vanwege de prachtige kleuren van de Indian summer (nazomer) is Vermont een ideale herfstbestemming. De staat is beroemd vanwege zijn landschap, de pittoreske dorpjes met witte huisjes en kerkjes en de maple sirup. Montpelier is de hoofdstad van Vermont. De grootste stad is Burlington. Mount Mansfield is met 1339 meter het hoogste punt.

Informatie over Vermont

Beste foto's & tips van Vermont

'512055' door jamievanommering '512055' door jamievanommering

Verenigde StatenVermont

Verenigde StatenVermont

De beste keuze

jamievanommering

Tijdens onze roadtrip door New England overnachten we 1 nacht in ons campertje in het Gifford woods state park (in de staat Vermont). Het is ijzig koud en zodra het licht wordt, worden we wakker. We (credits voor mijn vriend :-p) besluiten om voor het ontbijt naar Kent pond vlakbij het state park te rijden, want dan kunnen we onze camper opwarmen op de motor en dat ontbijt toch een stuk aangenamer. Als we bij het meertje aankomen, blijkt dit de beste keuze van de hele trip te zijn, want boven het stilstaande water hangt de ochtendmist, de eerste zonnestralen lichten de felgekleurde bomen aan de overkant van het meer op (en de heuvel er achter juist nog niet), en wooow wat is die combinatie mooi!!!

'425814' door Skoip '425814' door Skoip

Verenigde StatenVermont

Verenigde StatenVermont

Spookhuis

Skoip

Om in de stemming te blijven wat Halloween betreft...hier een spookhuis. We zijn maar niet naar binnen gegaan. We vertrouwden het toch niet helemaal.

'514788' door jamievanommering '514788' door jamievanommering

Verenigde StatenVermont

Verenigde StatenVermont

Vermont Route 100

jamievanommering

Route 100 in Vermont staat bekend als een van de mooiste wegen om te rijden tijdens de Indian Summer in New England. De uitzichten onderweg zijn inderdaad onafgebroken prachtig en we stoppen regelmatig om de felle kleuren van de bomen te bewonderen (en uiteraard te fotograferen). De kleuren komen het beste tot hun recht met tegenlicht. Inmiddels zijn de blaadjes van de bomen gevallen en zal deze plek er heel anders uit zien!

Laat kaart zien