New Orleans

Deze stad aan de Mississippi is de grootste van de staat Louisiana. New Orleans is de bakermat van zowel de slaven-, jazz- als de gospelmuziek. De beroemdste straat is Bourbon Street. Voor een beetje levendigheid moet je in Frech Quarter zijn. Hier vind je de cafés en restaurants waar vaak live muziek gespeeld wordt. Ook bijzonder is een cruise over de rivier. Je hebt cruises in verschillende thema's.

 

Informatie over New Orleans

Beste foto's & tips van New Orleans

'203880' door afpmvannunen '203880' door afpmvannunen

Verenigde StatenNew Orleans

Verenigde StatenNew Orleans

Moeras in New Orleans

afpmvannunen

New Orleans is niet alleen een geweldige stad maar heeft ook een enorm mooi moerasgebied. Maak een ritje met een airboat over dit moeras en ga op zoek naar de Alligators.

'413590' door Jenny '413590' door Jenny

Verenigde StatenNew Orleans

Verenigde StatenNew Orleans

Swamptour

Jenny

New Orleans is het Sodom en Gomorra van de Verenigde Staten, maar naast het los gaan op Bourbon Street kun je b.v. ook een swamptour maken door het prachtige moerasgebied zo'n 45 minuten buiten de stad. Je kunt er diverse soorten vogels, schildpadden en alligators zien en natuurlijk genieten van het boottochtje door de mooie groene omgeving. Aan bijna alle boomtakken hangt Spaans mos en dat zorgt in de smallere delen van het moeras voor een beetje een mysterieus sfeertje.

'387622' door arny '387622' door arny

Verenigde StatenNew Orleans

Verenigde StatenNew Orleans

Jean Lafitte Swamp

arny

Een klein uurtje ten zuiden van de French Quarter in New Orleans ligt het Jean Lafitte National Historic Park en Preserve. Een prachtig natuurgebied wat je natuurlijk met een luidruchtige airboat kunt verkennen. Maar veel rustiger en goedkoper zijn de wandelroutes die door het park zijn aangelegd. Sterker nog, het park is gratis, je moet alleen vervoer ernaar toe regelen.

Laat kaart zien

Laatste New Orleans artikelen

Verenigde Staten - Voodoofunk & en de bluesduivel

Overal waar slaven terechtkwamen, ontstond een nieuwe vorm van de West-Afrikaanse religie voodoo. Dus ook in de Verenigde Staten, al werd de Afrikaanse cultuur daar harder dan elders de kop ingedrukt en letterlijk gedemoniseerd. Reizend door Mississippi en Louisiana blijkt voodoo nog volop aanwezig...

Overal waar slaven terechtkwamen, ontstond een nieuwe vorm van de West-Afrikaanse religie voodoo. Dus ook in de Verenigde Staten, al werd de Afrikaans...