Saint Kitts en Nevis bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Saint Kitts en Nevis is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Saint Kitts en Nevis zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Saint Kitts en Nevis, kun je zien waar je het best in Saint Kitts en Nevis naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Saint Kitts en Nevis als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Basseterre

In deze hoofdstad gelegen op Saint Kitts vind je veel Franse en Engelse invloeden terug in de architectuur. Het is schilderachtige nederzetting en vormt het zakencentrum van de twee eilanden. The Circus, een rond plein, is het centrum van de stad. Het plein is geïnspireerd op het Piccadilly Circus in Londen en in typisch Engelse stijl gebouwd. Op de Independance Square vind je Georgiaanse huizen.

St. George Church

Deze kerk aan Cayon Street wordt door een gezellige tuin omringd. Het bruine stenen gebouw uit 1670 werd door de Fransen gebouwd en aanvankelijk de Notre Dame genoemd, maar de Engelsen gooiden roet in het Franse eten: ze herdoopten de kerk na een wederopbouw tot St. George Church, naar de patroonheilige van Engeland. Wat nu te zien is op Saint Kitts zijn de restauratiewerken uit 1869.

Charlestown

De enige stad op Nevis. Met name de geboorte van een beroemde vrijheidsstrijder en staatsman van Amerika, Alexander Hamilton, heeft de stad beroemd gemaakt en zijn huis is dan ook een van de grootste trekpleisters. In het huis is een museum in gevestigd over Hamilton en zijn leven op Nevis.

Watersport

Saint Kitts en Nevis zijn prima geschikte eilanden om te snorkelen, diepzeevissen, diepzeeduiken, waterskiën, zeilen, zwemmen en surfen. Diep in het heldere water zwemmen talloze vissoorten en vind je interessante scheepswrakken. Een aantal bekende duikplaatsen zijn Black Coral Reef, Bloody Bay Reef, Booby Island, The Caves, Coconut Tree Reef, Grid Iron en Monkey Reef.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Saint Kitts en Nevis voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Saint Kitts en Nevis