Panama bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Panama is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Panama zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Panama, kun je zien waar je het best in Panama naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Panama als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Nationaal park Darien

In het grootste nationale park van Centraal-Amerika, Darien NP, vind je pure jungle, maar ook stranden, bergachtige kusten en moerassen. In het park leven twee indianenstammen en er leeft veel wild.

Nationaal Park Coiba

Coiba NP is één van de grootste natuurparken van Panama. Het omvat het eiland Coiba en 38 kleinere eilanden. Het is een paradijs voor duikers, in de riffen leven ontzettend veel soorten vissen, maar ook voor vissers, wandelaars en vogelliefhebbers. Het park is alleen te bereiken met een boot vanuit de haven van Puerto Mutis. Vanaf daar is het twee à zes uur varen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Omdat het een beschermd natuurgebied is, heb je toestemming nodig. Maar je kunt ook met een eigen bootje naar de eilanden varen.

Boquette

In een bergvallei ten noorden van David ligt het alpendorpje Boquette, bekend om zijn koele klimaat en ongerepte natuur. Dit is een uitstekende plek om even bij te komen van de hitte van de laaglanden en om te wandelen. Ook is het een goed startpunt om de bijna 3500 meter hoge Barú Vulkaan te beklimmen. Vanaf de top heb je een super uitzicht over de oceanen.

Panamakanaal

Het Panamakanaal is een belangrijke ader in het intercontinentale transport, het verbindt de Atlantische Oceaan met de Grote Oceaan. De beste manier om het kanaal te bezoeken is naar de Miracle Locks gaan aan het randje van Panama stad, waar een platform goed uitzicht geeft over de sluizen. Er is geen gebrek aan dure tours en cruises die het mogelijk maken om het kanaal over te varen, de hele reis duurt dan negen uur.

Portobelo

Van de zestiende tot de achttiende eeuw was Portobelo een belangrijke zilver-exporthaven. De stad is twee keer aangevallen en is niet herbouwd totdat het Panamakanaal werd aangelegd. Vandaag de dag is Portobelo een slapend stadje met minder dan 5000 inwoners. Er zijn veel ruïnes te vinden, waaronder het fort San Lorenzo dat ook op de werelderfgoedlijst staat.

Isla Grande

Aan de Caribische kust vlakbij Portobelo ligt Isla Grande. Dit eilandje is slechts zeven vierkante kilometer groot en heeft driehonderd inwoners van Afrikaanse afkomst. Op het eiland zijn een paar plaatsen waar je kunt verblijven en een bootje huren, maar veel meer is er niet. De lokale feesten trekken veel bezoekers aan.

San Blas Islands

Voor de Caribische kust van Panama ten oosten van het Panamakanaal liggen meer dan 350 eilanden die samen het archipel San Blas vormen. Veertig eilanden worden bewoond door de San-Blasindianen. De beste manier om deze oorspronkelijke bewoners van Panama te leren kennen, is door de kleine dorpjes op een van eilanden te bezoeken. Vanaf Panama kun je met de boot of het vliegtuig naar de verschillende eilanden.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Panama voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Panama