Granada

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

One Flew Over the Cuckoo's Nest

Granada,
Nicaragua


De Montezuma oropendola is een vogel uit de familie der troepialen. De vogel komt voor in tropische en subtropische regenwouden met open gebieden en rivieren. Het uitbroeden van de eieren gebeurd alleen door het vrouwtje net zoals het bouwen van het nest. De vogel bouwt zijn nesten hoog in bomen en hebben de vorm van een pendule. De nesten zijn tussen de 60 tot 180 centimeter lang en worden gemaakt van stukken droge bananen bladeren, takken, twijgen. Het bouwen van een nest duurt ongeveer 9 tot 11 dagen. (bron: http://www.50plusser.nl)

De koekoek (Cuculus canorus) is een vogelsoort die verspreid is over de hele wereld en vooral bekend vanwege het feit dat het een broedparasiet is. Het vrouwtje legt haar eieren in nesten van andere vogelsoorten en laat de jongen door die andere soort verzorgen. (bron: Wikipedia)

‘Cuckoo’ in plat Amerikaans betekent ‘gek’ of ‘krankzinnig’. Daarom is ‘cuckoos nest’ een geschikte term voor de psychiatrische. De titel van de roman is ontleend aan een rijmpje over drie wilde ganzen waarvan er één een duikvlucht maakt over het koekoeksnest om er een jong uit te plukken.

Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=NN1cCviBXmY