Nicaragua bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Nicaragua is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Nicaragua zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Nicaragua, kun je zien waar je het best in Nicaragua naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Nicaragua als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Isla de Ometepe

Midden op het Meer van Nicaragua ligt het eilandje Ometepe dat bestaat uit twee vulkanen: Concepción en Maderas. Door een smalle strook land zijn deze twee vulkanen met elkaar verbonden zodat ze één eiland vormen. Je kan er wandelen op de vulkanen, kajakken en fietsen. De bevolking is heel vriendelijk en je kan er goedkoop eten en overnachten.

Léon

Cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: kerken, kunstcollecties en andere historische plaatsen zijn hier in overvloed. De kathedraal van Léon staat bekend als een van de grootste van Midden-Amerika. Ook voor musea en festivals moet je hier zijn. Léon beschikt over meer Spaanse authenticiteit dan Granada.

Mombacho

Midden in een tropisch regenwoud ligt de vulkaan Mombacho. Vanaf de top heb je uitzicht over het Meer van Nicaragua en zijn eilandjes. In het gebied rondom de vulkaan kun je verschillende wandeltochten maken.

Strand van Pochomil

Aan de Managua's Pacific Coast liggen verschillende stranden. Het strand van Pochomil ligt zestig kilometer van de hoofdstad Managua vandaan en is een van de populairste stranden onder de lokale bevolking van Managua. Meng je tussen de bevolking en geniet samen met hen van de zon.

San Juan del Sur

Langs de hele Pacifische kust zijn er goede surfplekken te vinden. Vooral bij San Juan del Sur kan je erg goed terecht om te surfen. Voor beginners is Quizala ook een optie, omdat deze beschikt over goede faciliteiten en is gelegen bij Managua.

Nationaal park Refugio de Vida Silvestre La Flor

In het nationale park Refugio de Vida Silvestre La Flor kun je zien hoe schildpadden eieren leggen. In de maanden juli tot december is dit park de thuisplaats voor Olive Ridley, één van de kleinste soort zeeschildpadden en voor het andere uiterste, de lederschildpad. Deze schildpad kan maar liefst 2,7 meter groot worden en is daarmee de grootste schildpaddensoort ter wereld.

El Castillo

In het rustige dorpje El Castillo staat het gigantische fort El Morro. Het is gebouwd door Spanjaarden om het land te beschermen tegen piraten en andere gevaren. Buiten het bezichtigen van het fort, kun je hier heerlijk tot rust komen. Alles in het dorpje gaat hier heel gemoedelijk, er zijn vrijwel geen auto’s en de lokale bevolking is heel vriendelijk.

Masaya

De perfecte plaats om mooie souvenirs te vinden is op Mercado Municipal in Masaya. Hier vind je niet alleen kleding, leder, keramiek en schoenen maar ook handgemaakte producten zoals schilderijen, tekeningen op steen, wandversiering en nog veel meer kunstwerken.

Granada

Het stadje Granada ligt aan het Meer van Nicaragua en is erg leuk om te bezoeken. De kleurrijke gebouwen, de koloniale architectuur en smalle straatjes zijn kenmerkend voor Granada. De kathedraal van Granada is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de stad. Als je wilt ontspannen kan je terecht bij het Parque Central.

Corn eilanden

Op de Corn Eilanden kan je heerlijk relaxen op een wit strand of gaan snorkelen, duiken, vissen of zwemmen. Er zijn twee eilanden: Little Corn en Big Corn. Op het eiland Little Corn rijden geen auto’s en het is er lekker rustig. Big Corn is iets drukker en duurder.

Meer van Nicaragua

Dit is het op één na grootste meer in Latijns-Amerika. Dit zoetwatermeer zit vol met vissen waaronder haaien en tarpons. Een alternatief voor dit meer is Laguna de Apoyo. Dit meer is een stuk kleiner maar ook geschikt om lekker uit te rusten.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Nicaragua voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Nicaragua