Saba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Saba Sunset

Saba,
Nederlandse Antillen


Als je op Sint Maarten bent en toe bent aan rust, ga dan voor één of twee dagen naar het naastgelegen Saba. Dit is van oorsprong een vulkaan en is in geen enkel opzicht te vergelijken met het drukke (Nederlandse gedeelte van) Sint Maarten.
We namen in de ochtend de ferry naar Saba, wat zo'n 1.5 uur in beslag neemt. Meer dan 50 mensen passen er niet op. Het is ook mogelijk om te vliegen, dan land je op de kortste commerciële landingsbaan ter wereld met zowel voor als achter de landingsbaan een steile klif. Not for the faint hearted!
Je komt met de ferry aan bij een aanlegsteiger waar de Nederlandse Marechaussee staat te wachten om op de motorkap van hun auto een stempel in je paspoort te knallen:The Unspoiled Queen.
We regelden een lift (zo reist men over het eiland) naar onze accommodatie, heerlijke huisjes met uitzicht over zee. Alle huisjes op het eiland zijn overigens wit met rode daken, dat is verplicht!
Vanaf daar hebben we twee mooie hikes over het eiland gemaakt, de eerste ging naar de top van de vulkaan, het hoogste punt van het Koninkrijk der Nederlanden met mooi uitzicht over de korte landingsbaan en de naastgelegen eilanden. De volgende dag deden we een hike door primary rainforest, die eindigde bij de meest luxe accommodatie van het eiland, waar we genoten van een heerlijke wandeling na uren gehiked te hebben.
Aan het einde van onze eerste hike zagen we deze prachtige zonsondergang, een heerlijke afsluiting van deze mooie dag op dit prachtige stukje 'Nederland'.
Kortom, Saba is heerlijk om een paar dagen te vertoeven. Verwacht hier echter geen stranden, die vind je alleen op de naastgelegen eilanden.