Curacao

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bij Santa Martha

Curacao,
Nederlandse Antillen


Landhuis Groot Santa Martha is een fraai gerestaureerd landhuis uit de 18de eeuw, gelegen aan de Santa Martha Baai bij het dorpje Soto. Het wordt beheerd door het departement van Sociale Voorzieningen van Curaçao, en fungeert als een soort sociale werkplaats voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten. Er is een klein museum ingericht dat je kunt bezoeken en in de verschillende ateliers kun je originele souvenirs kopen.

Toen wij er in 2013 een bezoek wilden brengen, waren de sociale werknemers in staking. Ze hadden een tent opgezet bij de ingang en weigerden te werken. We konden er dan ook niet in. In 2014 gingen we opnieuw. Het was leuk om er een kijkje te nemen en een praatje te maken met de mensen die er aan het werk zijn. Ze zijn allemaal erg trots op hun eigengemaakte creaties. Deze dame maakt tassen van hergebruikt leer. Dit met hulp van een oude SInger, zoals je op de foto kunt zien.

In het weinig gezellig ingerichte cafetaria eet je wat de pot schaft, maar je hebt er een prima lunch aan. Zeker een aanrader als je deze kant van Curaçao gaat verkennen!