Ontdek Curaçao image
PatrickF

Ontdek Curaçao

Genieten in Curaçao kan op verschillende manieren. Er zijn talloze leuke dingen om te doen! Wij geven je enkele tips om je verblijf in Curaçao optimaal te benutten.

Eten in Curaçao
Het beste leer je Curaçao kennen door heen te gaan waar de locals komen. Bijvoorbeeld in de vele lokale eettentjes. Lokale gerechten zijn keshi yena (kip met kaas), funchi (bijgerecht van maismeel), geitenvlees en ayaka (soort oliebollen). Eten doe je bijvoorbeeld bij:

* Jaanchi’s, op Westpunt. Eigenaar Jaanchi verteld het veelzijdige menu aan je tafel. En wil je eens écht iets aparts en bijzonders eten, probeer dan leguaan!
* Een gezellig restaurantje is Octopus, in St. Michielsbaai, met regelmatig livemuziek.
* Sarifundy’s Marina is een klein visrestaurantje dat drijft op het water. Overal hangen visnetten en het heeft uitzicht op de haven. Vis uit de zee springt zo op je bord!
* Populair bij de lokale bevolking is visrestaurant Seaside Terrace, gelegen in een kleine baai. Volgens velen hebben ze hier de lekkerste verse vis van het eiland. Bijvoorbeeld de verse kreeft, die ochtend nog gevangen door de vissers!
* La Bahia is een romantisch internationaal georiënteerd restaurantje maar je kunt hier ook heerlijke lokale gerechten bestellen.

Doen in Curaçao

* Theater: in Luna Blou is elke avond van alles te doen.
* Dansen: in de hippe bar Asia de Cuba kun je elke avond dansen. Tip: salsa op zaterdagavond!
* Er zijn vele evenementen in Curaçao en het is erg leuk om je vakantie te vieren tijdens één ervan.

Verblijf in Curaçao
* Niet in een groot toeristisch complex maar in een landhuis! Bijvoorbeeld het kleine Landhuis Daniel, met acht kamers en een restaurantje. Voor € 37,- per nacht heb je al een kamer
* In de vijf appartementen van Jan Kok lodges kun je met het hele gezin slapen en zelf barbecueën op je eigen terras. Een appartement met twee slaapkamers kost € 85,00 per nacht.
* In het Flamingo park heb je je eigen huisje midden in de natuur, met zwembad en terras op een paar minuten van alle mooie stranden en vlakbij een flamingo meer. Een bungalow voor 4 personen kost € 75,00 per nacht

Sporten in Curaçao
Ontspanning en inspanning gaan goed samen op Curaçao. De sportieve mogelijkheden op het eiland zijn talrijk Stranden zijn er in alle soorten op Curaçao. Rustzoekers gaan naar de kleinere stranden op Westpunt. Dit zijn idyllische stranden, waar het azuurblauwe water fel tegen het witte zand afsteekt.
Liefhebbers van strandactiviteiten gaan naar de stranden met veel variatie aan vermaak.
Natuurlijk kun je overal duiken, maar er is meer!
* Een droom voor velen kan waarheid worden in Curaçao: zwemmen met dolfijnen!
* Zeilen: catamaran cat sailing
* Ontdek de prachtigste plekken van Curaçao met een Quad tour.

Shoppen in Curaçao
* Op de openbare markt bij de Wilhelmina brug kun je allerlei lokaal gemaakt handwerk van drijfhout zoals huisjes, mannetjes en leguanen kopen.
* Kinderkleding, meubels en lokale kunst kun je bekijken en kopen in Landhuis Hokoskokos
* In de Heeren- en Breedestraat vind je alles wat je zoekt: likeur, tabak, kleding, souvenirs en sieraden.

Kijk voor reisreporter foto's van Curaçao op de Curaçao pagina
En voor meer informatie bekijk onze special over Curaçao.