Nederlandse Antillen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nu: voor € 70.000 de ruimte in

Gepubliceerd: 28 jul 2010
0

Er lijkt op het gebied van de ruimtereizen een ware prijzenslag gaande te zijn. Nadat Space Adventures recentelijk tickets op de markt bracht voor € 102.000, bijna de helft goedkoper dan Virgin (€ 200.000), kun je vanaf 2014 voor 'slechts' € 70.000 een retourtje heelal kopen. En ook Boeing wil de ruimtevaart in. Hoe lang nog voordat we voor € 500 een rondje om de maan vliegen?


Afgelopen vrijdag, 23 juli heeft Space Experience Curaçao (SXC), dat is opgericht door F-16 piloot Harry van Hulten en oud-bevelhebber der luchtstrijdkrachten Ben Droste, een intentieverklaring getekend met Curaçao Airport Holding (CAH), waarin de partijen toezeggen in de toekomst met elkaar te gaan samenwerken. Hierdoor komt de mogelijkheid om commerciële ruimtereizen te organiseren vanaf Hato International Airport Curaçao dichterbij.

De vlucht

Mensen die zich verheugen op een volledige meerdaagse reis rond de aarde worden echter teleurgesteld. De vlucht, die €70.000 gaat kosten, zal slechts een half uur duren. In die tijd zul je 10 minuten gewichtloosheid ervaren. In het ruimtevaartuig is slechts plaats voor één persoon, dus een romantisch uitstapje zit er niet in. Deze toeristische ruimtereis is goedkoper dan de al bestaande, waar je nog minimaal € 100.000 moet neerleggen voor een tochtje richting heelal.

Steun voor het initiatief

Maurice Adriaens directeur van CAH, gelooft dat de vluchten goed zullen zijn voor het toerisme en de industriële ontwikkeling van Curaçao. De plannen worden ook gesteund door de overheid van Curaçao, de Kamer van Koophandel, Chata-CTB (Curaçao Hospitality and Tourism Association) en de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao.

Boeing

SXC is niet het enige bedrijf dat de afgelopen week afkondigde commerciële ruimtevaart te gaan ontwikkelen. Na Virgin, toont ook Boeing nu serieuze interesse in de ruimtevaart. De luchtvaartmaatschappij toonde haar plannen tijdens de vliegshop in het Britse Farnborough dat tussen 17 en 25 juli plaatsvond. Boeiing zal, in tegenstelling tot SXC, zeven mensen tegelijk een ruimteruis kunnen laten maken. Vanaf 2014 zal het bedrijf commerciële ruimtevluchten organiseren naar het ruimtestation ISS. Daarnaast is Boeing in gesprek met het bedrijf Bigelow Aerospace om in 2015 een eigen station in de ruimte te lanceren waar de toeristen naar toe kunnen vliegen. Helaas is het nog niet bekend hoeveel toeristen voor deze vakantie in de ruimte zullen moeten gaan neertellen.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederlandse Antillen artikelen
Interview
John van den Heuvel: ‘Afgelopen zomer was ik voor de 43e keer in de Cariben'

22 jan 2017, Misdaadjournalist John van den Heuvel is al sinds 1990 werkzaam bij de Telegraaf, waar hij zowel nationale als internationale misdaadreportages maakt. Ook is hij het gezicht van de series Vermoord in het Buitenland, Op de Vlucht en Ontvoerd, die h...

0
Reisnieuws
Video's: Onze Columbus-teams op pad

23 dec 2016, Ook dit jaar weer brachten we de meest bijzondere bestemmingen in kaart. Kijk je mee over de schouders van onze Columbus-teams?

0
Bizar
Door: Tom Aussems
De meest krankzinnige vliegvelden ter wereld

02 nov 2015, De meeste vliegvelden zijn niet veel meer dan verplichte haltes tussen jou en een aanlokkelijke eindbestemming. De meesten inderdaad...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.