| 8.6 / 10 (68 reviews)

Nederlandse Antillen Bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Nederlandse Antillen is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Nederlandse Antillen zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Nederlandse Antillen, kun je zien waar je het best in Nederlandse Antillen naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Nederlandse Antillen als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Curacao 1.

De glinstering van het blauwe water reflecteert in het cocktailglas in je handen en met een zucht zak je onderuit in je ligstoel. Het is op Curaçao niet moeilijk om tot rust te komen en te genieten van de tropische warmte. Het grootste eiland van de Nederlandse Antillen kent bovendien een rijke geschiedenis. Verder kun je er duiken, snorkelen, winkelen en dansen tot de zon weer opkomt.
Meer Curacao inspiratie? Bekijk 1138 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Bonaire 2.

Bonaire is na Curaçao het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en ligt vlak voor de kust van Venezuela. Tegenover de hoofdstad Kralendijk ligt het kleinere onbewoonde eiland Klein Bonaire. De bevolking van Bonaire is voornamelijk Antilliaans, Nederlands en Engels en woont in Kralendijk en de kleinere plaats Rincon. Een heel klein deel van de bevolking woont op het platteland, de kunuku.
Meer Bonaire inspiratie? Bekijk 849 fotos , 1 Blogs


Vanaf de Koningin Emmabrug, beter bekend als de Pontjesbrug, heb je een mooi uitzicht over het bekendste stukje van Curacao, de Handelskade. Met 140.000 inwoners is Willemstad de grootste stad van de Kleine Antillen. Het historische centrum van Willemstad is opgenomen op UNESCO's Werelderfgoedlijst. Andere highlights zijn de Sint Annabaai, het Brionplein en Fort Amsterdam.
Meer Willemstad inspiratie? Bekijk 406 fotos , 1 Blogs


Sint Maarten vormt samen met Saba en Sint Eustatius het Nederlandse gedeelte van de Bovenwindse Eilanden. Ten zuiden van de hoofdstad Philipsburg staat het historische en imposante Fort Amsterdam. Het uitzicht vanaf het fort over de tropische baaien en stranden is prachtig. Dawn Beach in het oosten is door het prachtige koraalrif voor de kust een paradijs voor snorkelaars en duikers, terwijl Maho Beach in het westen direct onder de luchthaven ligt, waardoor je de landende vliegtuigen bijna kunt aanraken vanaf het strand.
Meer Sint Maarten inspiratie? Bekijk 222 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Sint Eustatius staat vooral bekend om zijn mooie natuur. Een ideale omgeving dus om te hiken. Vooral ‘the Quill’ in het zuiden van het eiland is een bezoek waard. Maar ook onder water is er een hoop te ontdekken. Zo kun je in het Sint Eustatius National Marine Park duiken naar scheepswrakken, zeepaardjes, haaien, schildpadden en verschillende koraalsoorten.
Meer St. Eustatius inspiratie? Bekijk 91 fotos , 1 Blogs


Kralendijk is een klein en rustig stadje met veel pastelkleurige gebouwen. Het is de hoofdplaats van Bonaire. Het centrum van de stad bestaat uit een boulevard (Kaya Craane) en een winkelstraat (Kaya Grandi). Breng een bezoek aan Fort Oranje als je meer te weten wil komen over de geschiedenis van Bonaire.
Meer Kralendijk inspiratie? Bekijk 61 fotos


Oranjestad is de hoofdstad van Aruba.  Het telt ongeveer 35.000 inwoners, waarmee het de grootste plaats van het eiland is. Oranjestad wordt in de volksmond ook Playa genoemd. Een van de meest gefotografeerde objecten van de stad is het I LOVE ARUBA-logo. Bezoek verder ook Fort Zoutman en de Renaissance Marketplace.
Meer Oranjestad inspiratie? Bekijk 28 fotos


Saba 8.

Saba behoort met Sint Eustatius en Sint Maarten tot de Bovenwindse Eilanden. Het kleine eiland telt maar zo'n tweeduizend inwoners. Zowel op het land als in het water leven veel verschillende dieren, waaronder de roodsnavelkeerkringvogel. De belangrijkste natuurparken zijn het Saba National Marine Park en het Saba National Land Park.
Meer Saba inspiratie? Bekijk 26 fotos


Philipsburg is de hoofdstad van het land Sint Maarten, gelegen op een smalle strook land met aan de ene kant de zee en aan de andere kant het Zoutmeer van de Grote Baai. Een belangrijke bezienswaardigheid is het oude gerechtsgebouw. Het is één van de oudste gebouwen van het eiland, daterend uit 1793.
Meer Philipsburg inspiratie? Bekijk 23 fotos


Dit eerste natuurpark van Nederlandse Antillen Washington Slagbaai NP, beslaat de hele noordpunt van Bonaire. Het park bevat duinen, zoutmeren, bronnen en berggebieden en daarmee samenhangend een grote variatie een flora en fauna. Weer eens wat anders is het om met een mountainbike door het park te fietsen.
Meer Washington Slagbaai NP inspiratie? Bekijk 23 fotos


Christoffelpark NP op de westpunt van Curaçao heeft zowel cultuur, historie als flora en fauna. Je vindt er de eerste echte aangelegde plantage, de eerst gebouwde landhuizen en planten en vogels die verder nergens op het eiland leven. Daarnaast beslaat het een voormalig mijnbouwcomplex, Newtown, met omliggende natuurgebieden, en de Christoffelberg, met 377 meter het hoogste punt van Curaçao.
Meer Christoffelpark NP inspiratie? Bekijk 23 fotos


Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50